Undersøgelse: Vi prioriterer komfort og kort rejsetid højest

Af Kenneth Karskov
Singapore Airlines har bedt analyseinstituttet YouGov om at undersøge, hvad der er vigtigst for danske rejsende, når de skal vælge flyselskab. Og svaret er: Komfort på flyet og kortest mulig rejsetid. Det giver god mening, men der mangler dog det allervigtigste parameter i undersøgelsen: Prisen. Det normale mønster for flyrejsende er, at den altafgørende faktor for valg af flyselskab frem for er prisen på flybilletten. Markedet er drevet af en enorm prisfølsomhed, hvor selv beløb ned til 50 kroner kan rykke kunderne fra et selskab til et andet. Hvis vi ser bort fra dette, så giver det til gengæld god mening af danske rejsende prioriterer som følger: God benplads og sædekvalitet (67 %), ingen eller korte mellemlandinger (57 %) og moderne fly (44 %). ”Danskernes valg og topprioriteter er ganske forståelige. Hvis man har f.eks. har 10 dages ferie, sætter man stor pris på at have en hel eller en halv dag mere på sin destination. Med korte mellemlandinger, eller direkte ruter, får man netop det,” siger Erwin Widjaja, General Manager for Singapore Airlines i Norden. Budskabet i undersøgelsen matcher da også 100% det produkt som Singapore Airlines tilbyder. Selskabet er sjældent det billigste på markedet, men til gengæld tilbyder det altid en høj kvalitet. Singapore Airlines er i 2018 blevet kåret som Verdens Bedste Flyselskab både af Skytrax og af Tripadvisor. ”Vi tilbyder en af verdens mest moderne flyflåder, men det er klart, at de rejsende foretrækker at bruge ferietiden på selve destinationen. For os er det et vigtigt omdrejningspunkt, at kunne overraske vores rejsende positivt på flere af vores serviceparametre, som f.eks. ved at tilbyde et bredt udvalg af destinationer, servere lækre måltider og have høj service ombord. Ferien begynder allerede i flyet og det er vigtigt at vores kunder føler sig veltilpasse, godt underholdt og serviceret,” udtaler Singapore Airlines chefen. Højsæsonen for Singapore Airlines er december, januar og februar, så den travle tid står for døren for flyselskabet. Danskerne flygter fra den mørke vintertid og fylder flyene til Asien i vintermånederne, og samtidig er januar og februar årets travleste måneder, hvad angår booking af rejser. ”Vi ser af og til store forskelle på ønskedestinationerne mellem de skandinaviske rejsende, men netop i denne undersøgelse er vi overraskende enige. Danskernes top fem er Australien og New Zealand på første- og andenpladsen, efterfulgt af Thailand, Indonesien med Bali og Vietnam i Sydøstasien. Helt samme top fem ses i Sverige, hvorimod Norge skifter deres fjerdeplads ud med Singapore og rykker Indonesien på en femteplads,” fortæller Erwin Widjaja. Singapore Airlines flyver nonstop mellem København og Singapore fem gange ugentligt. Fra næste efterår vil selskabet indsætte helt nye Airbus A350 og gå op til daglige afgange til København.


Posted

in

by