RSS

Hvor meget bagage må du have med til USA?

Af Kenneth Karskov

I gode gamle dage tilbød alle flyselskaber, at rejsende til og fra USA kunne medbringe to gratis kufferter á 32 kg. stykket – selv på Economy Class!

Så blev det på et tidspunkt skåret ned til to kufferter á max. 23 kg. stykket. Altså, stadigvæk to gratis stykker bagage, men de skulle nu veje ni kilo mindre, og alligevel blev folk rasende. Dengang gav det flyselskaberne en masse negativ omtale, hvilket er sjovt at tænkte tilbage på nu, hvor de fleste billige USA-billetter kun inkluderer håndbagage.

Det gik da også støt og roligt ned ad bakke. For de to kufferter á 23 kg. stykket blev til en enkelt gratis kuffert hos de store toneangivende selskaber, og så kom Norwegian og opkrævede betaling for AL bagage. I 2017 fulgte SAS trop og lancerede “Go Light”-billetter med kun håndbagage til de oversøiske destinationer.

Og det er ikke stoppet her, for nogle selskaber er gået endnu videre. WOW air opkræver nu også penge for at tage en rullekuffert med i kabinen, når du flyver over Atlanten. Så her skal du betale ekstra, hvis du har mere end en håndtaske/computertaske med.

Så alt det her med gratis bagage til USA kan godt lyde som en røverhistorie fra en fjern fortid. Det er dog sket i løbet af de sidste fem år, og så sent som i starten af 2017 havde Icelandair stadig to gratis kufferter inkluderet i alle billetter…!

Så det er helt forståeligt, hvis du er forvirret. Herunder kan du se, hvor meget bagage du må have med på turen til og fra USA med udvalgte flyselskaber, hvis du rejser på de billigste billetter i Economy Class.

Så meget bagage må du have med til USA

 • SAS: Gratis håndbagage på alle billetter, men ingen gratis indtjekket bagage på de billigste billetter (læs mere hos SAS)
 • Lufthansa: Gratis håndbagage på alle billetter, men ingen gratis indtjekket bagage på de billigste billetter (læs mere hos Lufthansa)
 • British Airways: Gratis håndbagage på alle billetter, men ingen gratis indtjekket bagage på de billigste billetter (læs mere hos British Airways)
 • KLM: Gratis håndbagage på alle billetter, men ingen gratis indtjekket bagage på de billigste billetter (læs mere hos KLM)
 • SWISS: Gratis håndbagage på alle billetter, men ingen gratis indtjekket bagage på de billigste billetter (læs mere hos SWISS)
 • Air France: Gratis håndbagage på alle billetter, men ingen gratis indtjekket bagage på de billigste billetter (læs mere hos Air France)
 • Austrian: Gratis håndbagage på alle billetter, men ingen gratis indtjekket bagage på de billigste billetter (llæs mere hos Austrian
 • Icelandair: Gratis håndbagage på alle billetter, men ingen gratis indtjekket bagage på de billigste billetter (læs mere hos Icelandair)
 • Finnair: Gratis håndbagage på alle billetter, men ingen gratis indtjekket bagage på de billigste billetter (læs mere hos Finnair)
 • Norwegian: Gratis håndbagage på alle billetter, men ingen gratis indtjekket bagage  (læs mere hos Norwegian)
 • WOW air: Ingen gratis bagage – heller ikke håndbagage (læs mere hos WOW air)

Så lige nu er status, at de fleste selskaber tilbyder gratis håndbagage, og WOW air står alene med gebyret for at tage en rullekuffert med i kabinen. Men hvis udviklingen fra de seneste fem år står til troende, så kan dette også meget vel ændre sig.

Artiklen er opdateret d. 15. januar 2019 med nye links og opdaterede bagageregler. Al information var korrekt ved artiklens udgivelse, men tjek altid flyselskabernes hjemmesider for den seneste opdatering af reglerne.

For det kan jo være, at de har lavet om igen…

Flere nyheder

Nyt land på kortet: CPH får rute til verdens næstældste…

Af Kenneth Karskov // Internationale rejsemagasiner nævner det ofte som et af verdens smukkeste lande, men det er samtidig et sted…

Har du set CPHs “hemmelige” venterum?

Af Kenneth Karskov // Den ligger godt gemt væk. Du kommer ikke sådan lige forbi, og du skal nærmest vide at…

1.830 danskere kan GRATIS tage en partner med til USA

Af Kenneth Karskov // Kender du en, som hedder Valentin eller Valentina? Så send dem lige en hilsen og sig, at…

Ville du flyve på skiferie til Japan?

Af Kenneth Karskov // Skolernes vinterferie nærmer sig med hastige skridt, og mens flere og flere søger mod Fjernøsten for at…

Se listen: Disse ruter var CPHs mest populære i 2018

Af Kenneth Karskov // ]>Over 30 millioner mennesker…

6 steder jeg vil ELSKE at rejse til i 2019

Af Kenneth Karskov // Luk øjnene. Træk vejret dybt. Forestil dig så, at du kan vælge et hvilket som helst sted…

Norwegian slår rekord: Flere passagerer i 2018 end nogensinde før

Af Kenneth Karskov // Over 37 millioner mennesker fløj med Norwegian i 2018. Det er ny rekord for det norske lavprisselskab. 35…

Emirates serverer denne danske specialitet til verdens mest eksklusive kundegruppe

Af Kenneth Karskov // Der findes mennesker på denne jord, som gladeligt smider 70-80.000 kroner for en flybillet. For den sum…

Så mange tager lavprisfly mellem København og New York

Af Kenneth Karskov // Det er ikke mange år siden, at eksperterne rystede på hovedet af idéen om oversøiske lavprisflyvninger. Det…