Hvor meget bagage må du have med til USA?

Af Kenneth Karskov
I gode gamle dage tilbød alle flyselskaber, at rejsende til og fra USA kunne medbringe to gratis kufferter á 32 kg. stykket – selv på Economy Class! Så blev det på et tidspunkt skåret ned til to kufferter á max. 23 kg. stykket. Altså, stadigvæk to gratis stykker bagage, men de skulle nu veje ni kilo mindre, og alligevel blev folk rasende. Dengang gav det flyselskaberne en masse negativ omtale, hvilket er sjovt at tænkte tilbage på nu, hvor de fleste billige USA-billetter kun inkluderer håndbagage. Det gik da også støt og roligt ned ad bakke. For de to kufferter á 23 kg. stykket blev til en enkelt gratis kuffert hos de store toneangivende selskaber, og så kom Norwegian og opkrævede betaling for AL bagage. I 2017 fulgte SAS trop og lancerede “Go Light”-billetter med kun håndbagage til de oversøiske destinationer. Og det er ikke stoppet her, for nogle selskaber er gået endnu videre. Det nu krakkede WOW air opkrævede penge for at tage en rullekuffert med i kabinen, når du fløj over Atlanten. Så her skulle du betale ekstra, hvis du havde mere end en håndtaske/computertaske med. Så alt det her med gratis bagage til USA kan godt lyde som en røverhistorie fra en fjern fortid. Det er dog sket i løbet af de sidste fem år, og så sent som i starten af 2017 havde Icelandair stadig to gratis kufferter inkluderet i alle billetter…! Så det er helt forståeligt, hvis du er forvirret. Herunder kan du se, hvor meget bagage du må have med på turen til og fra USA med udvalgte flyselskaber, hvis du rejser på de billigste billetter i Economy Class.

Så meget bagage må du have med til USA

  • SAS: Gratis håndbagage på alle billetter, men ingen gratis indtjekket bagage på de billigste billetter (læs mere hos SAS)
  • Lufthansa: Gratis håndbagage på alle billetter, men ingen gratis indtjekket bagage på de billigste billetter (læs mere hos Lufthansa)
  • British Airways: Gratis håndbagage på alle billetter, men ingen gratis indtjekket bagage på de billigste billetter (læs mere hos British Airways)
  • KLM: Gratis håndbagage på alle billetter, men ingen gratis indtjekket bagage på de billigste billetter (læs mere hos KLM)
  • SWISS: Gratis håndbagage på alle billetter, men ingen gratis indtjekket bagage på de billigste billetter (læs mere hos SWISS)
  • Air France: Gratis håndbagage på alle billetter, men ingen gratis indtjekket bagage på de billigste billetter (læs mere hos Air France)
  • Austrian: Gratis håndbagage på alle billetter, men ingen gratis indtjekket bagage på de billigste billetter (llæs mere hos Austrian
  • Icelandair: Gratis håndbagage på alle billetter, men ingen gratis indtjekket bagage på de billigste billetter (læs mere hos Icelandair)
  • Finnair: Gratis håndbagage på alle billetter, men ingen gratis indtjekket bagage på de billigste billetter (læs mere hos Finnair)
  • Norwegian: Gratis håndbagage på alle billetter, men ingen gratis indtjekket bagage  (læs mere hos Norwegian)
Lige nu er status, at de fleste selskaber tilbyder gratis håndbagage, og kun det nu krakkede WOW air stod alene med gebyret for at tage en rullekuffert med i kabinen. Men hvis udviklingen fra de seneste fem år står til troende, så kan dette meget vel ændre sig. Artiklen er opdateret d. 14. april 2019 med nye links og opdaterede bagageregler. Al information var korrekt ved artiklens udgivelse, men tjek altid flyselskabernes hjemmesider for den seneste opdatering af reglerne. For det kan jo være, at de har lavet om igen…


Posted

in

by