Norwegian slår rekord: Flere passagerer i 2018 end nogensinde før

Af Kenneth Karskov

Over 37 millioner mennesker fløj med Norwegian i 2018. Det er ny rekord for det norske lavprisselskab.

35 nye ruter, 25 nye fly og en stor stigning i de lange flyvninger over Atlanten har givet selskabet et ordentligt skub fremad.

“Trafiktallene for 2018 viser, at Norwegians internationale fodaftryk bliver stadig stærkere, i tråd med koncernens strategi. Norwegian har foretaget betydeligt investeringer i løbet af året og går nu ind i en fase med betydeligt lavere vækst. Vi har justeret ruteporteføljen og kapaciteten fremover, og tilpasset ruteprogrammet til vintersæsonen, siger Bjørn Kjos, koncernchef i Norwegian.

Mens passagertallet er gået op med 13%, så er belægningsprocenten på flyene faktisk gået ned. I 2018 år var 85,8% af alle pladser solgt, mens det tal i 2017 var oppe på 87,5%.

“Konkurrencen i luftfart har også i 2018 været hård, og kombineret med en høj oliepris og andre operative udfordringer har det påvirket vores resultater,” siger Kjos.

For en ting som Norwegian ikke har haft den store succes med i 2018 er økonomien i selskabet. Bjørn Kjos lover derfor “en række omkostningseffektiviserende tiltag” som skal styrke Norwegian finansielt i løbet af 2019.