Norwegian Boeing 787 Dreamliner

Så mange tager lavprisfly mellem København og New York

Af Kenneth Karskov
Det er ikke mange år siden, at eksperterne rystede på hovedet af idéen om oversøiske lavprisflyvninger. Det ville ikke kunne lade sig gøre, mente de, at overføre konceptet fra de korte flyvninger indenfor Europa til lange rejser over Atlanten. Den forudsigelse har vist sig IKKE at holde stik. Som en understregning af dén pointe, runder Norwegian nu et skarpt hjørne i trafikken mellem København og New York. Lavprisselskabet har fløjet 500.000 rejsende mellem den danske hovedstad og The Big Apple. “Det er en vigtig milepæl for os med en halv million passagerer mellem København og New York JFK”, fortæller Matthew Wood, der er senior vice president for long haul i Norwegian. “For København og Danmark er det strålende nyheder. Amerikanske turister valfarter i øjeblikket til København for at opleve den verdensberømte danske hygge i klodens lykkeligste land. Det skaber masser af aktivitet og beskæftigelse i turist- og hotelbranchen i Danmark og i alle de brancher, der understøtter turisterhvervet på den ene eller anden måde”, siger han. Det viser sig, at 44 procent af de rejsende på ruten betaler i amerikanske dollars. Det vil sige, at de amerikanske turister nu for alvor har fået øjnene op for Danmark som turistdestination. For en måned siden viste nye tal fra Danmarks Statistik, at amerikanske turister nu udgør den største gruppe målt på antal overnatninger i København. Dermed overnatter flere amerikanere i København end f.eks. svenskere eller tyskere. Ruten til New York har været fløjet af Norwegian siden 2014, for tiden med fire ugentlige afgange.


Posted

in

,

by