Snuden af et Norwegian Boeing 787 Dreamliner fly (foto: Chris Raezer at Boeing)

Norwegian slår flygiganter i New York

Af Kenneth Karskov
Mens Norwegians aktiekurs er i frit fald, kan det norske lavprisselskab glæde sig over gode nyheder fra andre kanter. Norwegian er nu officielt det største europæiske flyselskab i New York-området med mere end to millioner passagerer i 2018. Intet anden flyselskab udenfor USA og Canada transporterer flere rejsende til den amerikanske østkyst. Det er tal fra Port Authority i New York og New Jersey der viser, at 2.004.896 passagerer fløj med Norwegian til og fra New York-området i 2018. Opgørelsen tæller lufthavne John F. Kennedy Airport, Newark Liberty International, LaGuardia og Stewart International. Dermed slår nordmændene en række af luftens giganter, såsom Lufthansa, British Airways og Emirates på New York-trafikken. “At være så tung en aktør i et marked, hvor konkurrencen er så hård, er en stor anerkendelse af vores produkt, og viser, at kunder på begge side af Atlanten sætter pris på vores gode service, rimelige priser og branchens mest moderne fly”, siger koncernchef i Norwegian, Bjørn Kjos. Alene på ruten fra København til New York JFK har Norwegian rundet en halv million passagerer, og for nylig kunne løfte sløret for endnu en rute til New York. Denne gang er det Athen, som bliver forbundet med The Big Apple i sommermånederne. Den græske hovedstad I forvejen flyver Norwegian fra New York direkte til Barcelona, London, Madrid, Paris, Rom, Amsterdam, Stockholm, Oslo, Dublin, Edinburgh, Shannon, Bergen og København.


Posted

in

by