RSS

Ny rute: Hvor populært er Sri Lanka lige?!?

  • Written by:
Af Kenneth Karskov

Sri Lanka er et af tidens hotteste rejsemål, og efterspørgslen på flybilletter til øriget ved Indiens sydlige spids synes nærmest umættelig. Så nu åbner endnu et europæisk flyselskab en rute til Colombo, og dermed bliver det nemmere at komme til landet, der indtil 1972 var kendt som Ceylon.

Sri Lankas turistmyndigheder offentliggør hvert år de officielle tal for turister, der besøger landet, og i 2016 nåede antallet for første gang over to millioner. På bare syv år var der sket en firdobling, viste tallene, og tendensen fortsætter.

Landets eget flyselskab, Srilankan Airlines, flyver direkte fra London til Colombo, men mange turister ankommer via Dubai, Doha eller en tredje lufthavn. Fra Europa flyver Turkish Airlines og hollandske KLM til Sri Lanka, og nu kommer endnu en i form af det polske medlem af Star Alliance, flyselskabet LOT.

“Vi har taget beslutningen om en forbindelse til Sri Lanka på baggrund af det meget store potentiale for turisme, der findes i den retning. Hvert år rejser mere end 1,8 millioner passagerer mellem Europa og Colombo”, forklarer Rafał Milczarski, øverste direktør i LOT Polish Airlines.

Sri Lanka bliver polakkernes sjette asiatiske destination i et voksende netværk, hvor New Delhi også for nyligt er annonceret. LOT Polish Airlines vil flyve til Sri Lanka fra 3. november 2019 og frem til 28. marts 2020. Ruten mellem Warszawa og Colombo vil blive betjent tre gange om ugen med en af LOTs Boeing 787-9 Dreamliner fly.

Sri Lankas store tiltrækning skyldes et overflødighedshorn af oplevelser indenfor et relativt lille geografisk område. Således byder Colombo og omegn på både historiske paladser, uspolerede sandstrande, idylliske togture, uendelige teplantager, farverige templer, frodige rismarker samt uanede mængder ’rice ’n’ curry’. Med andre ord: Alt hvad man kan ønske sig til en spændende og varieret ferierejse.

Siden 2009 har der været fred på Sri Lanka. Dette år sluttede en 26 år lang borgerkrig mellem De Tamilske Tigre og den srilankanske regering, der menes at have kostet over 100.000 menneskeliv

Tidstabel for Colombo-ruten
LO 069 WAW-CMB 15:35-05:10+1
Onsdag, fredag og søndag

LO 070 CMB-WAW 07:35-13:30
Mandag, torsdag og lørdag

Flere nyheder

Spansk flyselskab: Vi tester markedet til København

Af Kenneth Karskov// Når det spanske flyselskab Air Europa i næste måned åbner ruten mellem København og Madrid, så er…

Ny SAS rute til byen, du kender for Juventus, Vermouth,…

Af Kenneth Karskov // SAS vil fra december flyve direkte fra København til italiens fjerdestørste by, Torino. Det er her hvor…

Rutetjek: LEVEL er Københavns nye lavprisselskab

Af Kenneth Karskov // LEVEL er et nyt bekendtskab i Københavns Lufthavn. Et lavprisselskab skabt og ejet af mægtige IAG, og…

Test: Austrians bedste kort er blevet en svaghed

Af Kenneth Karskov // Austrian Airlines er et af de små selskaber i den mægtige Lufthansa Group. Så lille at…

5-stjernet flyselskab fortolker smørrebrød og kyllingesteg

Af Kenneth Karskov // “Mormorkøkken med et nordisk touch” er overskriften på to nye retter som det fem-stjernede flyselskab Singapore Airlines…

Qsuite på København-ruten - se her hvilke afgange

Af Kenneth Karskov // Så kommer luftens ypperligste Business Class produkt endelig til København. Qatar Airways præsenterer de nye Qsuites på…