RSS

Ny rute: Hvor populært er Sri Lanka lige?!?

  • Written by:
Af Kenneth Karskov

Sri Lanka er et af tidens hotteste rejsemål, og efterspørgslen på flybilletter til øriget ved Indiens sydlige spids synes nærmest umættelig. Så nu åbner endnu et europæisk flyselskab en rute til Colombo, og dermed bliver det nemmere at komme til landet, der indtil 1972 var kendt som Ceylon.

Sri Lankas turistmyndigheder offentliggør hvert år de officielle tal for turister, der besøger landet, og i 2016 nåede antallet for første gang over to millioner. På bare syv år var der sket en firdobling, viste tallene, og tendensen fortsætter.

Landets eget flyselskab, Srilankan Airlines, flyver direkte fra London til Colombo, men mange turister ankommer via Dubai, Doha eller en tredje lufthavn. Fra Europa flyver Turkish Airlines og hollandske KLM til Sri Lanka, og nu kommer endnu en i form af det polske medlem af Star Alliance, flyselskabet LOT.

“Vi har taget beslutningen om en forbindelse til Sri Lanka på baggrund af det meget store potentiale for turisme, der findes i den retning. Hvert år rejser mere end 1,8 millioner passagerer mellem Europa og Colombo”, forklarer Rafał Milczarski, øverste direktør i LOT Polish Airlines.

Sri Lanka bliver polakkernes sjette asiatiske destination i et voksende netværk, hvor New Delhi også for nyligt er annonceret. LOT Polish Airlines vil flyve til Sri Lanka fra 3. november 2019 og frem til 28. marts 2020. Ruten mellem Warszawa og Colombo vil blive betjent tre gange om ugen med en af LOTs Boeing 787-9 Dreamliner fly.

Sri Lankas store tiltrækning skyldes et overflødighedshorn af oplevelser indenfor et relativt lille geografisk område. Således byder Colombo og omegn på både historiske paladser, uspolerede sandstrande, idylliske togture, uendelige teplantager, farverige templer, frodige rismarker samt uanede mængder ’rice ’n’ curry’. Med andre ord: Alt hvad man kan ønske sig til en spændende og varieret ferierejse.

Siden 2009 har der været fred på Sri Lanka. Dette år sluttede en 26 år lang borgerkrig mellem De Tamilske Tigre og den srilankanske regering, der menes at have kostet over 100.000 menneskeliv

Tidstabel for Colombo-ruten
LO 069 WAW-CMB 15:35-05:10+1
Onsdag, fredag og søndag

LO 070 CMB-WAW 07:35-13:30
Mandag, torsdag og lørdag

Flere nyheder

Er flyselskabernes "luksusmåltider" pengene værd?

Af Kenneth Karskov// Du skal ikke have fløjet mange gange, førend du levende kan forestille dig dette scenarie: Foran dig…

Billund Lufthavn på jagt efter vild rekord: Vil fordoble passagertallet

Af Kenneth Karskov // Billund lufthavn vil være endnu større og investerer mange hundrede millioner i nye bygninger og anlæg. Det…

Suite med egen dør: Her er British Airways' nye Business…

British Airways har løftet sløret for deres længe ventede nye Business Class. Og det er artige sager, som…

Lufthansa vokser: 10% flere rejsende fra Danmark

Lufthansa gruppen har godt fat i de flyrejsende fra Danmark. I løbet af 2018 steg trafikken med over 10% til…

Norwegian åbner ny dansk indenrigsrute

Af Kenneth Karskov // Norwegian åbner en ny dansk indenrigsrute, når det norske lavprisselskab kaster sig over ruten København-Billund. I forvejen…

Test: easyJet - skrabet, men fint

Af Kenneth Karskov // Flyselskab: easyJet Rute: Berlin Tegel til København Rutenummer: U2 5687 Klasse: Lavpris easyJet er et af Europas originale lavprisselskaber. Hvad der…