Nyt land på kortet: CPH får rute til verdens næstældste kristne nation

Af Kenneth Karskov

Internationale rejsemagasiner nævner det ofte som et af verdens smukkeste lande, men det er samtidig et sted de færreste danskere har besøgt; Georgien.

Det skal der nok blive lavet om på, for nu kan Københavns Lufthavn løfte sløret for en ny rute til Georgien fra august. Den danske hovedstad får direkte forbindelse til den georgiske by Kutaisi to gange om ugen med lavprisselskabet Wizzair.

“Det er altid spændende, når vi får et helt nyt land føjet til rutekortet. Vi har godt 180 ruter til destinationer i en stor del af verden og især det europæiske kontinent er godt dækket ind. Nu føjer vi så Georgien til rutekortet, og det er vi utroligt glade for. Kaukasus-området er et oplagt rejsemål for mange danske og svenske ferierejsende, der gerne vil opleve noget helt andet”, siger Peter Krogsgaard, der er kommerciel direktør i Københavns Lufthavn.

Det siges om Georgien, at Gud skabte landet i en frokostpause. Under skabelsen af verden kom han til at tabe lidt mad på jorden, og dér hvor det ramte, er præcis hvor Georgien ligger i dag. Det er et sted med storslåede bjerge, smukke oldtidsbyer samt et vidunderligt køkken.

Der har levet mennesker i Georgien i mere end 7.000 år. Georgien er verdens næstældste kristne land, og landskabet er fuld af ældgamle kirker.

Kutaisi, som Wizz Air flyver til, ligger ca. 220 kilometer vest for hovedstaden Tbilisi og er i dag Georgiens tredjestørste by med ca. 150.000 indbyggere. For tusind år siden var den hovedstad i det forenede Georgiske Kongerige, og igen fra det 15. århundrede til 1810 hovedstad i det Imeretiske Kongerige, som derefter blev indlemmet i Rusland.