Vigtig olierute er genåbnet

Af Kenneth Karskov

Der har været travlhed hos Danish Air Transport – også kendt som “DAT” – for at stable selskabets nyeste rute på benene. Ovenpå flyselskabet flybmi’s konkurs meldte DAT sig nemlig på banen til at overtage den vigtige olierute mellem Esbjerg og Aberdeen.

”Det har været en hektisk uge,” fortæller Jesper Rungholm, direktør i DAT. “Der er en del forberedelser ved opstart af en ny rute, og alle involverede har arbejdet hårdt for at nå i mål med det her projekt”.

For Esbjerg er det afgørende, at der er direkte flyforbindelser til de vigtigste nabobyer i energibranchen, særligt Aberdeen og Stavanger.

”Offshore industrien er afhængig af denne forbindelse, og derfor er jeg meget glad for, at Esbjerg Airport og DAT har indgået en aftale om faste flyforbindelser”, siger borgmester i Esbjerg Kommune, Jesper Frost Rasmussen.

Prisen for en billet til ruten mellem Esbjerg og Aberdeen starter ved 449,- kroner. DAT giver 10 % rabat på alle bookinger, der laves inden d. 24. marts 2019, og 20% rabat til kunder som i forvejen havde købt en billet med flybmi, og dermed har været berørt af selskabets konkurs.

På turen mellem de to oliebyer vil DAT indføre samme servicekoncept som også kendes fra selskabets anden Esbjerg rute, nemlig flyvningen mellem Esbjerg og Stavanger.

”Vi har altid fået meget ros for servicen ombord på vores Esbjerg-Stavanger rute. Det er derfor helt nærliggende, at vi serverer samme business-lignede oplæg på Esbjerg-Aberdeen ruten. Ombord kan passagererne nyde højtbelagt smørrebrød og en dessert. Derudover byder vi på kolde drikkevarer og kaffe/the samt chokolade”, slutter Jesper Rungholm.

DAT flyver ruten med et ATR 42 fly med plads til 46 passagerer og der bliver fløjet mandag, onsdag, torsdag og fredag. Selskabet forventer at øge frekvensen yderligere, når sommeren nærmere sig.

Mandag
DX18 Esbjerg-Aberdeen 10.40-11.35
DX19 Aberdeen-Esbjerg 12.05-15.00

Onsdag og torsdag
DX18 Esbjerg-Aberdeen 12.20-13.15
DX19 Aberdeen-Esbjerg 13.45-16.40

Fredag
DX18 Esbjerg-Aberdeen 08.40-09.40
DX19 Aberdeen-Esbjerg 10.10-13.10