Dødskamp slut: Flyselskab indstiller alle flyvninger

Af Kenneth Karskov

Det indiske flyselskab Jet Airways har indstillet alle flyvninger. Langsomt, men sikkert, er luften sivet ud af flyselskabet, der på et tidspunkt var Indiens største.

Dødskampen har varet i et stykke tid, men gælden var vokset selskabet op over begge ører. Til sidst kunne Jet Airways ikke længere betale lease-rater på flyene, olieselskaberne ville ikke levere jet-fuel og grundlæggeren blev presset ud.

Så flyene blev stående på jorden, og så måtte Jet Airways lukke ned for de internationale ruter, da selskabet ikke længere kunne leve op til de indiske myndigheders krav til flådens størrelse. En uge senere var det endegyldigt slut, da det allersidste Jet Airways fly forlod Amritsar for at flyve til selskabets hovedbase i Mumbai.

Dermed er en æra i indisk luftfart slut. Jet Airways blev grundlagt i 1992, og dengang var konkurrenterne i indisk luftfart få, og Jet Airways kunne hurtigt vokse sig stor. På et tidspunkt var det sågar Indiens største flyselskab med et væld af indenrigsruter i Indien samt en lang række udenrigsruter, bl.a. til Amsterdam og Paris i Europa.

Kilde:https://www.jetairways.com/information/important-update.html