Qsuite på København-ruten – se her hvilke afgange

  • Written by:
Af Kenneth Karskov

Så kommer luftens ypperligste Business Class produkt endelig til København. Qatar Airways præsenterer de nye Qsuites på flyene til og fra Danmark fra 1. maj, og dermed får heldige Business Class passagerer fornøjelsen af private suiter på flyveturen.

Faktisk har enkelte rejsende med Qatar Airways allerede haft fornøjelsen af det nye, ypperlige produkt, for i løbet af denne måned har selskabet haft smugpremiere på Qsuites, men fra 1. maj 2019 bliver det mere regelmæssigt med de private suiter på flyvningerne til og fra Danmark.

Det særlige ved Qsuite produktet hos Qatar Airways er ikke blot, at der er tale om private suiter på Business Class, men også at to suiter kan slås sammen til en dobbeltseng.

Og det bliver vildere endnu, for fire sammenhængende suiter kan slås sammen til et “familierum” eller “mødelokale”. Dermed kan kolleger, venner og familie arbejde, spise og være sammen under hele flyrejsen.

Qatar Airways Qsuite Business Class
Qatar Airways’ nye Business Class “Qsuite” har en dør, som du kan lukke, så du kan sidde helt i fred på rejsen mellem København og Doha (foto: Qatar Airways)

Det kræver dog stadig lidt planlægning at ramme Qsuite produktet på flyene mellem Doha og København. Herunder er skitseret hvilke afgange, der har det nye produkt, og hvornår du skal flyve for at få de private suiter.

Helt overordnet, så findes de nye Qsuite kabiner på udvalgte udgaver af Qatar Airways’ Boeing 777 fly. Indtil videre er disse maskiner kun indsat på ruten til København tre gange om ugen på én af de daglige afgange med Qatar Airways.

Allerede fra sommer bliver det dog alle ugens syv dage, at morgenflyet fra København vil være udstyret med Qsuites. Det kommer til at gøre det lidt nemmere, at opleve det nye luksusprodukt.

Qatar Airways meddeler, at planen er, at alle flyene på sigt skal opgraderes til Qsuite, men det kommer til at ske over en længere periode. Dermed også sagt, at de øvrige afgange med Qatar Airways fra København til Doha IKKE er Qsuites ombord – endnu.

Disse afgange har Qsuite

  • Fra 1. maj 2019 vil natflyet QR161, som afgår fra Doha kl. 01:35 og ankommer i København kl. 07:05, have Qsuite på afgangene tirsdag, torsdag og lørdag.
  • Fra 2. maj 2019 vil morgenafgangen QR162, som afgår fra CPH kl 08:20 og lander i Doha kl. 15:35, have Qsuite på afgangene tirsdag, torsdag og lørdag.
  • Fra 1. juli 2019 vil der være Qsuite på alle morgenafgange fra København (QR162) samt Qsuite på natflyet fra Doha (QR161).
Qatar Airways Qsuite Business Class
Sådan her kan du fremover sidde på flyet fra København til Doha med Qatar Airways: En privat suiter til to personer – med dobbeltseng! (foto: Qatar Airways)

Qsuite vil af og til også være at finde på andre afgange, men det kommer til at være mere sporadisk. På samme måde er der allerede passagerer, som har haft fornøjelsen af det nye Qsuite produkt på Københavner-flyet.

Det sker, når det passer planlægningen i Doha, at indsætte en af de ny-konfigurerede maskiner på Københavner-ruten. Det er et større puslespil, som har til formål mest effektivt at udnytte flyselskabets flåde.

Det forlyder i øvrigt, at Qatar Airways arbejder på at få en af de senere afgange til at blive opgraderet til et Qsuite-fly i løbet af maj. Dette er dog ikke bekræftet endnu.

Qatar Airways Qsuite Business Class
Sådan ser kabinen ud på morgenafgangen fra København til Doha med Qatar Airways’ nye Business Class “Qsuite” (foto: Qatar Airways)