SAS SK2691 CPH-VCE

Rutetjek: På deres gode dage er SAS virkelig gode

Af Kenneth Karskov

Flyselskab: SAS (SK)
Klasse: SAS Plus
Rute: København – Venedig
Flytype: Airbus A320

“Vi har et fyldt fly til Venedig i dag”, lyder det over højttalerne. Normalt er det ikke ligefrem sød musik i ørerne, men denne formiddag gør det ingenting. Heller ikke selvom beskeden bliver fulgt af en opfordring til at bruge pladsen ved fødderne til håndbagagen.

For der findes ganske enkelt ikke noget bedre tidspunkt at have spenderet 350 kroner på en opgradering, end når man kigger på et propfyldt fly og har et ledigt sæde ved siden af sig på række 1. Læg SAS lounge og Fast Track oveni, og det her er meget mere end 350 kroner værd.

SAS Lounge CPH
En opgradering til SAS Plus giver adgang til SAS Lounge i Københavns Lufthavn (foto: Kenneth Karskov)

“Flyvetiden er beregnet til 1 time og 50 minutter”, fortæller de fra cockpittet og advarer samtidig om forsinkelse på grund af restriktioner i luftrummet på ruten ned igennem Europa.

“Så det vi gør er, at vi skubber flyet over til en parkeringsplads og så holder vi der i 15-20 minutter”.

Informationsniveauet er altså højt. Faktisk har der været højt niveau hele vejen rundt i dag, lige fra check-in medarbejderen i decideret strålende humør ved skranken i Terminal 3, over personalet i SAS Fast Track og til de medarbejdere, der pløjer SAS loungen tyndt for beskidte glas og tallerkener. Det her er en af den slags dage, hvor alt spiller.

Der er begrænset benplads på række 1 på SAS flyet til Venedig (foto: Kenneth Karskov)

Sæde 1A har begrænset benplads og er egentlig ikke en anbefaling værd, men til gengæld er her ingen foran, og det tæller op.

Maden ombord er den magiske hvide boks. I dag med en salat af linser, beder og sorte bønner samt et par skiver letrøget kyllingebryst med en honning vinaigrette dressing.

Personalet ombord er et godt miks af af unge og erfarne kræfter. De stiller gladeligt en flaske bobler på bordet og kommer rundt med en lun bolle til maden. Efter måltidet er der kaffe og the samt tre fyldte chokolade af høj kvalitet.

SAS Plus lunch box salad
Sådan ser frokosten ud på SAS Plus til Venedig: Salatboks, lun bolle og en flaske bobler (foto: Kenneth Karskov)
SAS Plus lunch box
SAS serverer en salat af linser, beder, bønner og et letrøget kylling (foto: Kenneth Karskov)
SAS Plus Hedh Escalante chokolade
Efter maden kommer der tre fyldte chokolade på bordet (foto: Kenneth Karskov)

Det er faktisk rigtigt godt, og samtidig et eksempel på, hvor højt et niveau SAS kan præstere på deres gode dage.

Jeg har også fløjet med SAS på deres mindre gode dage, hvor check-in har været besat af skrankepaver og personalet ombord var nærmest ligeglade med passagererne. De flyvninger kan jeg også godt huske, men det kan ikke tage det mindste fra en rigtigt fin tur til Venedig i dag.

Så ros til dem, som fortjener det: Well done!


Posted

in

by