Qatar Airways Qsuite 1K Airbus A350-1000

Sådan ser Qatars “Qsuite” ud i virkeligheden

Af Kenneth Karskov

“Qsuite” er Qatar Airways bud på den ultimative Business Class. En overdådig kabineindretning, der er niveauet over, hvad konkurrenterne kan præstere, og som giver alle Business Class passagerer egen suite med dør.

De første danskere har allerede haft fornøjelse af det nye produkt på udvalgte afgange på København – Doha ruten, men fra 1. juli kommer der faste daglige rundture med Qsuiter på flyet.

I den anledning havde Qatar Airways sendt selskabets nyeste flytype, Airbus A350-1000, til København, så nysgerrige sjæle kunne kigge ind i flyet og få syn for sagen.

Det er muligt at “koble” fire Qsuites sammen og lave et familie- eller møderum (foto: Kenneth Karskov)

Hvis du vil opleve det overdådige Qsuite produkt er det dog vigtigt at bemærke, at det indtil videre kun er én af Qatar Airways daglige afgange, der har det nye produkt.

Det drejer sig om rutenummer QR161 Doha-København samt QR162 København-Doha, der er konfigureret med Qsuiter ombord. Det er disse afgange, du skal booke dig på, for at få den vilde Business Class oplevelse.

Qsuite findes endnu ikke på Qatar Airways Airbus A380, A330 eller Boeing 787 Dreamliner maskinerne. Så de to øvrige afgange fra København har IKKE Qsuite, men derimod Qatar Airways almindelige Business Class, der dog stadig hører til blandt et af luftens bedste (du kan læse mere om Qatar Airways Business Class på Boeing 787 Dreamliner København-Doha her: www.flybranchen.dk/test-qatar-airways-business-class-dreamliner).

Qatar Airways QR Qsuites Business Class
Luftens første dobbeltseng på Business Class (foto: Kenneth Karskov)

Med de nye Qsuites får Qatar Airways verdens første dobbeltseng på Business Class. Derudover er der også mulighed for at fire stole kan “kobles sammen” til et familie- eller møderum i midten af flyet. Det er innovativt!

Her kan alle fire passagerer kigge hinanden i øjnene og f.eks. nyde et måltid mad sammen. Hvis pladserne er besat af folk, der ikke kender hinanden, så ryger der en væg op mellem sæderne, og så sidder man helt for sig selv.

Qatar Airways A350 Qsuites seat 3F
Sådan ser det ud med fire Qsuites koblet sammen, set fra sæde 3F (foto: Kenneth Karskov)

Der skal ikke være nogen tvivl om, at Qatar Airways med Qsuite flytter overliggeren for, hvor luksuriøst, komfortabelt og privat flyvning kan være på Business Class kan være. Ingen andre selskaber kommer op i de her luftlag.

For par og familier er det selvfølgelig attraktivt at lave en dobbeltseng eller arrangere en familie-suite, men for solo-rejsende er de bedste sæder som udgangspunkt vinduespladserne i begge sider af flyet. Her sidder du helt alene ved vinduet og kan lukke din dør. Det er perfekt!

Du skal dog være opmærksom på, at hver anden sæde vender mod flyveretningen. Det er lavet sådan for at få mest muligt ud af pladsen ombord, men det betyder, at halvdelen af stolene i vinduesrækken er placeret op ad flyets ydervæg ved vinduet, mens de anden halvdel har stolen placeret op ad Qsuitens dør ud til midtergangen.

De gør en lille forskel. De bedste sæder er nemlig dem, som vender MOD flyveretningen, for her sidder du op ad vinduet og har en bedre rummelighedsfornemmelse i din Qsuite. Kig på billedet herunder, så giver det mening.

Men bare lige for en god ordens skyld: Alle Qsuites er gode, og jeg ville ikke være ked af et eneste af dem.

For solo-rejsende er de bedste sæder i vinduesrækken. Bemærk at hver anden stol står imod flyveretningen (foto: Kenneth Karskov)
Når væggen er trukket op, så kan to passagerer i midtersæderne ikke se hinanden (foto: Kenneth Karskov)

Der er flere interessante små detaljer i kabinen. Det gælder f.eks. et “Do Not Disturb”-skilt, der kan tændes og slukkes, så personalet ikke ved en fejl vækker dig, hvis du har tænkt dig at droppe måltiderne og sove igennem.

Det eneste lille kritikpunkt ved Qsuite kabinen er, at flyet kommer til at virke trangt. Med firkantede vægge rundt om alle pladserne, forsvinder noget af den den her overdådige fornemmelse af ekstravagant meget plads på Business Class.

Du spadserer ned igennem lange korridorer mellem sæderne, og har ikke følelsen af at kigge ud over en del af flyet med få sæder og overvældende god plads.

Det er dog en lille pris at betale for at have egen suite med dør. Og så snart den dør er lukket og du sidder i din egen lille hule, så glemmer du alt om de andre ting – og du glemmer måske, at der overhovedet er andre på flyet.

Så private er de nye Qsuites fra Qatar Airways.

Disse afgange har Qsuite

  • Fra 1. juli 2019 vil der være Qsuite på alle morgenafgange fra København-Doha (QR162) samt Qsuite på natflyet Doha-København (QR161)
Personalet på Qatar Airways flyet til København (foto: Kenneth Karskov)

Posted

in

, ,

by