Emirates vil spare naturen for 100 mio. stykker plast

Af Kenneth Karskov

Nu forsvinder plastsugerørene fra Emirates flyene, og sammen med en række andre initiativer skal det spare miljøet for over 100 millioner stykker plastaffald om året.

Det lover flyselskabet, som har gennemgået forbruget af plast på selskabets fly. Inden året er omme, skal de små drinkspinde af plast og rørepinde til kaffen også være erstattet af et mere miljøvenligt materiale, og på samme måde forsvinder plastposerne og bliver erstattet af papirposer, når folk shopper på flyet.

Plastbestikket står også for skud, og Emirates forpligter sig til at reducere brugen af dette. Samtidig er der kommet forslag fra kabinepersonalet om at sortere de store plastflasker ombord, så de kan blive genanvendt. Her taler vi om ca. 150.000 plastflasker hver eneste måned, der nu vil ryge til genbrug.

At det giver mening at genanvende plastflaskerne beviser Emirates selv, for det er blot to år siden, at flyselskabet lancerede tæpper lavet af brugte plastflasker til passagererne på Economy Class. Hvert af disse ecoTHREAD TM tæpper er lavet af 28 genbrugte plastflasker, og alene dette initiativ har har betydet at 88 millioner plastflasker ikke er endt som affald.

Flyselskabet bedyrer i øvrigt, at der vil komme flere initiativer til at begrænse plasten ombord på flyet i nær fremtid.


Posted

in

by