Ny rute til Sydkorea

Af Kenneth Karskov


Finnair ekspanderer rutenetværket i Asien med endnu en destination. I forvejen er finnerne stærke på Kina, Japan og Sydøstasien, men nu tilføjer Finnair også Pusan i Sydkorea til rutekortet.

Finnair flyver allerede til hovedstaden Seoul, og fra næste år bliver selskabet så det eneste europæiske flyselskab med en rute til Sydkoreas næststørste by, Busan.

”Vi glæder os over at være først med europæisk forbindelse til Busan, som er en helt fantastisk destination. Vi har fløjet til Soul i 11 år, og Korea er et af vores topmarkeder. Nu ser vi frem til kunne tilbyde endnu en koreansk destination og til at fortsætte udvidelsen i Asien,” siger Robert Lönnblad, General Manager Skandinavien, Finnair

Lufthansa havde indtil 2014 en rute fra München til Busan via hovedstaden Seoul, men det er første gang, at der kommer en direkte rute mellem Busan og Europa. Det bliver et af Finnairs moderne Airbus A350-fly, der skal operere mellem Helsinki og Busan tre gange ugentligt.

Busan rummer 3,6 millioner indbyggere og er Sydkoreas største havneby. Byen ligger på den sydlige spids af Korea-halvøen og rummer flere spændende og overraskende oplevelser for den nysgerrige turist.

For eksempel er Beomeosa et af Koreas store templer, og det flotte tempelkompleks har ligget her siden år 678. Kig også forbi Jagalchi fiskemarkedet og tag på havnerundfart for at opleve, hvor vigtig skibsfart, containertransport og skibsbyggeri er for byen – og byen er for Korea.

Gør også plads i kalenderen til et besøg på Hur Shim Chung Spa, som er Asiens største samling af varme kilder. Busan har en berømt årlig film festival og området er kendt for sine mange værfter, hvor flere er blandt verdens allerstørste.

Når den nye rute til Busan åbner, vil Finnair have 20 destinationer i Asien. Helsinki – Busan flyvninger starter i 2020.