Sälen-Trysil (foto: SAS)

SAS åbner direkte rute til den nye “Scandinavian Mountains Airport”

Af Kenneth Karskov

Scandinavian Mountains Airport (lufthavnskode: SCR) er navnet på en splinterny lufthavn ved Sälen-Trysil – som faktisk er så ny, at byggeriet ikke er færdigt endnu. Det forventes, at lufthavnen åbner til december, og derfor lancerer SAS nu to direkte ruter fra Danmark til den nye lufthavn.

Det bliver henholdsvis København og Aalborg, som får fornøjelsen af de nye rute, som bliver åbnet i vintersæsonen 2019-2020.

Fra Scandinavian Mountains Airport er der under en times kørsel til over 250 pister i Norge og Sverige, og dermed bliver det endnu nemmere for skiløbere og vinterentusiaster at komme ud i sneen i Nordens måske bedste skiområde.

”Vi er det første selskab, der tilbyder internationale ruter til den nye lufthavn. Kombinationen af korte rejsetider, attraktive afgangstidspunkter samt godt skiløb og naturoplevelser i de svenske og norske fjelde er noget, som mange efterspørger,” siger Karl Sandlund, Executive Vice President Commercial, SAS.

SAS byder ind med tre ugentlige flyvnigner fra Danmark til Scandinavian Mountains Airport. Der bliver to ugentlige afgange fra København og en enkelt gang om ugen fra Aalborg. Flyvetiden bliver halvanden time, og første afgang er den 29. december 2019.

SAS smider billetter på markedet med en startpris fra kr. 799,- oneway. Husk dog at bagage koster ekstra hos SAS, så skal du have skiene med, skal du regne med en langt højere billetpris.

Den nye Scandinavian Mountains Airport (SCR) bliver i øvrigt den første lufthavn i verden uden et fysisk kontroltårn. I stedet vil lufthavnen få et virtuelt kontroltårn til at styre flyenes bevægelse i lufthavnen.

København (CPH) – Scandinavian Mountains Airport (SCR)
To ugentlige frekvenser, torsdag og søndag.  Første afgang 29. december 2019.

Aalborg (AAL) – Scandinavian Mountains Airport (SCR)          
Én ugentlig frekvens, søndag. Første afgang 29. december 2019.


Posted

in

by