Billund Lufthavn er kåret som bedst i verden til ruteudvikling blandt mindre lufthavne (foto: Jonas Fotografi)

Dansk lufthavn bedst i verden til at skaffe nye ruter

Af Kenneth Karskov

Der var både konfetti, jubel og brede smil da vinderen i kategorien ‘bedst til ruteudvikling blandt lufthavne op til 4 millioner passagerer’ blev råbt op i Adelaide tidligere i dag.

“Billund Lufthavn”, lød det fra scenen, og dermed har Danmarks næststørste lufthavn vundet verdensmesterskabet i ruteudvikling og markedsføring.

“Det er en kæmpe anerkendelse at vinde VM-trofæet. Det er jo et fysisk bevis på, at vi er blandt de stærke i lufthavnsbranchen. Så jeg kan kun takke vores gode medarbejdere for at løfte hver af deres opgaver til næste niveau. Og så er vi selvfølgelig også taknemmelige for vores partnerskaber – uden flyselskaber er der ingen lufthavn,” siger Jan Hessellund, administrerende direktør i Billund Lufthavn.

Prisuddelingen finder sted i forbindelse med “World Routes 2019”, som er en slags speed dating for flyselskaber og lufthavne. Billund Lufthavn fortæller, at de har “25 interessante møder i kalenderen”, så flere ruter kan være på vej til Billund i løbet af de kommende år.

“Vi har lagt en klar strategi for, hvordan Billund Lufthavn skal udvikle sig og fortsætte væksten, og med to titler som Europamester og nu som verdensmester i vores kategori kan vi konkludere, at vi er en forudsætning for vækst i Danmark. Vi er et stykke vigtigt infrastruktur for erhvervslivet, og vi åbner op for store, internationale rejseoplevelser. Det vil vi blive ved med,” afslutter Jan Hessellund.

Billund Lufthavn har haft held med at tiltrække en række nye flyselskaber i løbet af de senere år, og det kræver en målrettet indsats at få de rigtige selskaber i tale. Det er dyrt for flyselskaberne at etablere nye ruter, så derfor skal der laves et stort forarbejde.

“Det værste, der kan ske op til et møde med et nyt flyselskab, er, hvis de googler Billund. Så ser de en by med 6000 indbyggere. Og det er ikke nok til at starte en ny rute. Men Billund Lufthavn ligger midt i Vestdanmark med mange store byer og store, globale virksomheder inden for overskuelig køreafstand,” fortæller Jesper Klausholm.

Billund Lufthavn kan fremvise ni års uafbrudt vækst. Det er ikke kun til glæde for ferierejsende, men i endnu højere grad for erhvervslivet, og det var baggrunden for at administrerende direktør Jan Hessellund og marketingchef Jesper Klausholm måtte på scenen og modtage prisen som verdensmestre i disciplinen med at skabe nye ruter.

Direktør Jan Hessellund og marketingchef Jesper Klausholm på scenen i Adelaide (Foto: Billund Lufthavn)

Posted

in

by