KLM har malet et af deres Boeing 777 fly i den traditionelle hollandske farve: Orange (Foto: Menno Mennes / KLM)

Det mest bæredygtige flyselskab er kåret

Af Kenneth Karskov

Hvert år bliver mere end 3.000 virksomheders bæredygtighedsinitiativer gennemgået og rangeret i det såkaldte Dow Jones Sustainability Index. Ved samme lejlighed bliver de “bedste i klassen” kåret indenfor forskellige brancher, og for flyselskaber har det i 12 år været den samme vinder, som tager prisen igen i år.

Det er Air France-KLM, der endnu engang har taget førstepladsen, og dermed kan kalde sig verdens mest bæredygtige flyselskab ifølge Dow Jones Sustainability Index.

“Vi er utroligt stolte over at blive udnævnt til verdens mest bæredygtige flyselskab. Vi forsøger konstant at udfordre os selv og branchen, og placeringen afspejler vores konstante bestræbelser på at skabe en bæredygtig fremtid for luftfartindustrien,” siger Paul Terstegge, nordisk chef for Air France-KLM.

KLM har bl.a. markeret sig ved at arbejde for en reduktion af klimaaftrykket gennem bæredygtigt flybrændstof samt at gøre det let for passagererne at klimakompensere. Også i dagligdagen har KLM taget initiativ til at blive grønnere, og det gælder helt konkret om at blive bedre til at sortere affald på flyet samt udvikle en ny teknologi, der kan reducerer vandforbruget med 85%, når flyene vaskes.

KLM har også for nyligt taget initiativ til at reducere antallet af flyvninger på en af de helt korte ruter. Fra slutningen af marts 2020 erstatter flyselskabet en af de daglige ture mellem de to byer med højhastighedstog.