SAS flyene får nyt design (foto: SAS)

Her er det nye SAS design

Af Kenneth Karskov

Nye farver, nyt design og ny bemaling. SAS har opdateret sit look for første gang i 21 år, og resultatet er en moderniseret udgave af det klassiske SAS design.

Selskabets splinternye Airbus A350 er de første maskiner med den nye bemaling, og senere kommer det også på de nye Airbus A320neo.

“Det nye design er en markering af SAS’ fremtid, der er mere bæredygtig og konkurrencedygtig, men det er også en forsættelse af en lang og stolt historie, hvor vi har udviklet og promoveret skandinavisk design, kultur og værdier. Jeg er overbevist om, at kunder fra Skandinavien vil genkende deres hjemland, mens globale rejsende vil opleve et nordisk udtryk,” siger Rickard Gustafson, President og CEO i SAS.

Den klassiske SAS-blå smyger sig fremover ned over flykroppen (foto: SAS)

Det er efterhånden fire år siden, at SAS sidst gav udtrykket en ordentlig overhaling. Dengang var det i kabinerne, at brandet blev moderniseret, i form af nye kabiner og koncepter ombord. Nu er tiden så kommet til det udvendige.

Ifølge SAS viser undersøgelser, at mange af selskabets kunder er glade og ligefrem stolte over “at være en del af SAS-fællesskabet”, som selskabet selv beskriver det. Den unikke blå farve og logoet med de tre bogstaver er blevet SAS’ signatur, så dette er i vid udstrækning bevaret. Faktisk er den blå farve blevet ført længere ned ad flyets krop, og der er kommet et SAS logo forrest på maskinen.

Det nye design inkluderer et stort sølv-logo forrest på flyet (foto: SAS)

Det vil dog tage nogle år, inden alle SAS fly er blevet malet i de nye farver. Så når de eksisterende fly skal males, hvilket typisk sker hvert 5-6. år, så bliver det med den nye bemaling. Det betyder dog samtidig, at man kan se det “gamle” design helt frem til 2024.

Den nye bemaling er tilmed er en avanceret coating, som kræver færre farvelag end normalt. Det giver en lavere vægt på flyet, og dermed en brændstofbesparelse og en reduktion af CO2-udledningen. Dertil kommer en øget levetid på bemalingen samt et mindre indhold af giftstoffer, som gør behandlingen bedre for miljøet end den traditionelle bemaling.

Sådan her ville alle SAS fly blive malet fremover (foto: SAS)

Posted

in

by