KLM Boeing 747-400 under indflyvning til lufthavnen på St. Maarten (Foto: KLM / PR)

Stort tillykke: Flyselskab fylder 100 år

Af Kenneth Karskov
Det hollandske flyselskab KLM kan fejre 100 års jubilæum. Det var nemlig i 1919, at den hollandske luftpioner Albert Plesman, tog initiativ til det som senere skulle blive et af Europas toneangivende flyselskaber. Hollænderens vision var at skabe et netværk, der kunne forene mennesker, og 100 år senere gør KLM netop det; forbinder byer og lande i hele verden med hinanden. “KLM er en stolt hundredårig, der har meget at fejre på sin fødselsdag – og frem for alt vil vi gerne takke de fem millioner passagerer, der hvert år flyver med os fra de nordiske lande,” fortæller Paul Terstegge, nordenchef for Air France-KLM. 100 år efter grundlæggelsen er KLM ikke bare et stort flyselskab med med et vidtforgrenet rutenetværk, men også et selskab, der gerne vil gøre en forskel, når det kommer til flybranchens helt store udfordring: Klimaet. “Vi vil fortsætte med at sætte vores præg på luftfartsindustrien og påtage os store forpligtelser inden for industriens store udfordring med at skabe mere bæredygtigt luftfart,” lover KLM-chefen. I 1990 åbnede KLM et miljøcenter, og for ti år siden gennemførte hollænderne den første flyvning med bæredygtigt brændstof. Året før introducerede de et program, hvor de rejsende kunne klimakompensere, og for nogle måneder siden løftede KLM sløret for et samarbejde omkring Europas første bæredygtige anlæg til biobrændstof. Den første KLM flyvning til Danmark fandt i øvrigt sted i 1925. I dag flyver KLM fra tre danske lufthavne, både København, Billund og Aalborg, og på årsbasis rejser over 34 millioner mennesker med det hollandske flyselskab. Der skal lyde et stort tillykke herfra!


Posted

in

by