Cathay Pacific har lavet samarbejde om helt nye menuer på Economy Class i (foto: Cathay Pacific)

Nye retter skal gøre det lækkert at flyve på Economy Class

Af Kenneth Karskov

Flyselskabet Cathay Pacific vil kræse for passagererne på selskabets Economy Class med nye lækre menuer fra Hongkongs mest spændende Michelin restauranter.

Cathay Pacific har lavet et samarbejde med Black Sheep Restaurants, og målet er at Hongkongs fantastiske madkultur skal ombord på flyene. Den egentlig nyhed her er faktisk, at det for en gangs skyld ikke er passagererne på flyets dyre pladser, som bliver tilgodeset med initiativet, men at forbedringer er tiltænkt den del af flyet, som oftest bliver nedprioriteret: Økonomiklassen.

Det er ikke unormalt at flyselskaberne går sammen med kendte kokke om menuerne til Business Class, men det er langt mere usædvanligt, at de bedste kokke får lov til at lave menuerne til Economy Class.

Nu sker det og fra denne måned vil Cathay Pacific passagerne på Economy Class få serveret de nye menuer på alle langdistanceflyvninger fra Hongkong (senere kommer Cathay Pacifics regionale flyvninger med i samarbejdet).

Black Sheep Restaurants kan prale af to Michelin-stjerner blandt deres 22 restauranter i Hongkong. Disse spisesteder er alle forskellige og laver mad fra hver sit køkken, så de har hver i sær speciale i henholdsvis kinesisk, indisk, srilankansk, vietnamesisk, libanesisk, argentinsk og så videre.

En af de nye hovedretter er “Braised Beef in Red Wine with Green Beans and Lemon Gremolata” (foto: Cathay Pacific)

Menuerne på flyet vil derfor også komme vidt omkring. Passagerne på Cathay Pacific kan f.eks. se frem til en forret bestående af “Shredded Chicken and Cabbage Salad with Nuoc Cham Dressing” som er en variant af den vietnamesiske goi ga salat.

Hovedretterne bliver bl.a. “Braised Beef in Red Wine with Green Beans and Lemon Gremolata” eller en af de kødfrie varianter som “Sicilian-style Penne alla Norma with Eggplant, Ricotta and Basil” eller vegetarklassikeren “Broccoli Mac and Cheese”.

“Comfort food” og vegatarret i en: “Broccoli Mac and Cheese” (foto: Cathay Pacific)

For at det ikke skal være løgn, så giver Cathay Pacific samtidig underholdningssystemet et kraftigt løft. Det er således ikke kun maden, som skal gøre oplevelsen på Economy Class bedre, og derfor har selskabet firdoblet indholdet på de små skærme.

Med alt det nye indhold af film, tv-serier, dokumentarer, live sport mv. har Cathay Pacific regnet ud, at du kan flyve jorden rundt non-stop 45 (!) gange uden at skulle se den samme film to gange.

Som et yderligere tiltag har Cathay Pacific gen-introduceret sin egen øl “Betsy”. Der er tale om en Pale Ale brygget i samarbejdet med det lokale Hongkong bryggeri Gweilo Beer. Øllen blev første gang præsenteret for passagererne på Business Class og First Class for to år siden og blev øjeblikkeligt et hit. Nu er den tilbage på flyene, og denne gang er den tilgængelig for samtlige rejsende – også dem på Economy Class.

Hongkong er en kulturel og gastronomisk smeltedigel, og en af de helt store oplevelser ved at besøge stedet er netop maden. Det gælder ikke kun det lokale kantonesiske køkken, men også de mange spisesteder med mad fra regionens andre lande. Dertil kommer en række innovative restauranter, der operer i feltet mellem tradition og gastronomiens store, internationale strømninger, samt hele 63 restauranter med Michelin-stjerner, heraf en række med de maksimale tre Michelin stjerner.

Cathay Pacifics egen øl “Betsy” sammen med en af de nye retter: Mexican Pulled Pork with Spice Roasted Pumpkin and Brown Rice (foto: Cathay Pacific)

Posted

in

by