Fra i dag: Singapore Airlines med splinternyt fly til København

Af Kenneth Karskov

Singapore Airlines har indsat det splinternye Airbus A350-900 fly på ruten mellem København og Singapore. Dermed kan danske passagerer se frem til at sætte sig ombord på et af luftens mest moderne fly, når turen går til Asien, Australien eller New Zealand.

Det splinternye Airbus fly afløser Boeing B777-300ER maskinen, som Singapore Airlines har brugt hidtil. Med leveringen af nye fly får Singapore Airlines samtidig mulighed for at skrue op fra de nuværende fem ugentlige afgange til daglige afgange fra 2. januar 2020.

”Vi er meget glade for at byde Airbus A350 velkommen til København. Med den nye A350 på ruten fra København betjenes alle vores fly ud af Norden med de mest miljøvenlige fly på markedet,” siger Erwin Widjaja, General Manager for Singapore Airlines Nordics.

Singapore Airlines understreger, at Airbus A350 flyet er blandt verdens mest moderne og miljøbevidste fly. Det bruger 25 % mindre brændstof end ældre flytyper.

Singapore Airlines har fløjet fra Københavns Lufthavn i 42 år, og i dag bruger over 100.000 passagerer om året ruten København-Singapore.

“Det nordiske marked er enormt vigtigt for os, og ved at indsætte et nyt fly og øge frekvensen kan vi give vores kunder endnu bedre muligheder for hurtigt og bekvemt at rejse til Sydøstasien, Australien og New Zealand,” udtaler Erwin Widjaja fra Singapore Airlines Nordics.

Det nye fly er indrettet med 42 sæder i Business Class, 24 i Premium Economy Class og 187 i Economy Class. Dermed er det også slut med First Class, for det nye fly har ikke de super-ekslusive sæder allerforrest.

Singapore Airlines var i forvejen de eneste til at have First Class ud af København, så det er ingen stor overraskelse, at selskabet nu vælger en model uden de allerdyreste sæder.