Finnair Airbus A350

Finnair fejrer 4 år med Airbus A350

Af Kenneth Karskov

Når man er et flyselskab, der satser benhårdt på at være bindeled mellem Europa og Asien, så er man i den grad afhængig af at have store pålidelige, brændstoføkonomiske fly.

Derfor vil det også være helt på sin plads, hvis der på hovedkontoret hos Finnair bliver lavet en kage med fire lys i, for finnerne kan nu fejre at selskabet i fire år har haft glæde af det mest avancerede passagerfly fra Airbus nogensinde – Airbus A350 XWB – der har givet finnerne en markant fordel.

For mens SAS i næste uge vil præsentere deres første Airbus A350XWB, så har Finnair allerede 14 fly af denne type i flåden. Disse maskiner pløjer frem og tilbage på Finnairs oversøiske ruter, og det er ikke kun godt for passagererne, men også for miljøet og bundlinjen. Airbus A350 XWB-flyet har nemlig 25 % bedre brændstofeffektivitet sammenlignet med den tidligere generation af fly.

”Investeringen i det brændstofeffektive Airbus A350-fly har hjulpet os med at reducere vores brændstofomkostninger og emissioner. For os er det helt klart, at hvad der giver mening for miljøet, giver mening for vores virksomhed,” siger Robert Lönnblad, General Manager for Finnair i Skandinavien.

Airbus A350XWB er også en mere behagelig oplevelse for passagererne, der kan glæde sig over et indeklima ombord, mindre støj fra flyet og et underholdningssystem som har alt det nyeste – inklusive WIFI.

”Da vi for fire år siden modtog flyet, var det med store forventninger til det nye og spændende kapitel i Finnairs historie. Nu kan vi med stolthed fejre fire års jubilæum for flyet, der giver vores passagerer en forbedret rejseoplevelse på størstedelen af vores Asien-ruter som eksempelvis til Tokyo, Seoul og Bangkok,” siger Robert Lönnblad, General Manager for Finnair i Skandinavien.

Finnairs bedste salgsargument er, at turen via Helsinki Lufthavn er den korteste vej til Asien. Det sparer ikke kun tid at rejser via Finland, men også CO2, fordi kortere flyvetider også betyder mindre brændstofforbrug og dermed færre C02-emissioner.

Finnair får yderligere fem Airbus A350XWB inden 2022. Dermed kommer finnerne op på i alt 19 eksemplarer af det nyeste Airbus langdistancefly.

Business Class på Finnairs Airbus A350 fly (foto: Kenneth Karskov)

Læs om oplevelsen ombord på Finnairs Airbus A350 her: Test: Finnair Airbus A350 til Asien


Posted

in

by