Billund sætter ny passagerrekord

Af Kenneth Karskov

Billund Lufthavn bare vokser og vokser. Det er nu tiende år i træk, at Danmarks næststørste lufthavn kan melde ud, at de har slået deres egen passagerrekord.

Sidste år – i 2019 – var der således 3.718.875 passagerer igennem Billund Lufthavn. Det er en stigning på 6,1 procent i forhold til året før.

“2019 har været et fremragende år, hvor vi har fået 16 rutenyheder og udvidet kapaciteten på eksisterende ruter. Men flyene skal jo fyldes med passagerer, før det bliver en endegyldig succes, og det må jeg sige, at det er blevet,” udtaler Jan Hessellund, administrerende direktør i Billund Lufthavn.

Billund Lufthavn oplevede sidste år, at Ryanair åbnede en ny rute fra Billund til Manchester, og det skete på trods af at SUN-AIR fløj denne rute i forvejen. Det kunne potentielt ødelægge forretningen for SUN-AIR, der har været en trofast operatør i Billund Lufthavn, men sådan er det ikke gået.

“Ryanair taler til helt andre passagerer end dem, som Sun-Air sigter mod. Så de komplementerer hinanden godt”, forklarer lufthavnsdirektøren, der også fortæller at Primera Airs konkurs i 2018 ikke har påvirket væksten i lufthavnen. Norwegian så chancen og lukkede hurtigt hullet i markedet efter Primera Airs kollaps, og dermed kunne lufthavnen opnå sit vækstmål for 2019.

Også på fragt-delen har der været fremgang at spore. Billund Lufthavns cargo-operation voksede med 1,2 procent sidste år.

“Vi ligger midt i Danmarks fabrik, og der er et stort potentiale for at udvikle vores fragtdel endnu mere. Vi slutter hele året af med vækst, hvilket vi er meget stolte af, siger Jan Hessellund.


Posted

in

by