Ny rute til Washington D.C.

Det er ikke mange år siden, at det polske flyselskab LOT var i dyb krise, men i flybranchen kan lykken vende hurtigt. Så i dag står det polske medlem af Star Alliance som et fremadstormende flyselskab, der konstant er i færd med at indtage nyt territorium.

Således fløj polakkerne for fem år siden ikke engang med fem millioner passagerer om året. Sidste år nåede passagertallet over 10 millioner, og en lang række nye ruter til Asien, USA og Europa er åbnet.

Nu kommer endnu en tilføjelse til rutekortet, for LOT har offentliggjort deres syvende rute fra hovedstaden Warszawa til USA. Denne gang går turen til Washington D.C. med en af selskabets Boeing 787 Dreamliner fly.

Første flyvning til Washington D.C. bliver d. 2. juni 2020 og derefter vil polakkerne betjene Washington tre gange om ugen efter denne plan:
LO39 WAW-IAD 16:50 – 20:30 på tirsdage, fredage og søndage, 
LO40 IAD-WAW 22:25 – 13:25 (+1) på tirsdage, fredage og søndage.
 
LOT har to daglige afgange fra Billund og tre daglige afgange fra København til Warszawa, og således bliver LOT et alternativ til at rejse via nogle af de store europæiske lufthavn som Frankfurt, London eller Paris, når turen går over Atlanten. LOT er medlem af Star Alliance, og dermed vil det tilmed være muligt at optjene SAS Eurobonus point på LOT flyvninger.

Washington D.C. er ikke meget mere end blot hjemsted for den amerikanske statsadministration. Her ligger også en række kæmpestore arbejdspladser, og 70 virksomheder med en årlig indtægt på over 1 milliard dollars har deres hovedkvarter eller hoved filialer i Washington, bl.a. Amazon og Hilton. Desuden er Washington også en attraktiv turistdestination med Det Hvide Hus, Capitol og mange spændende muséer.

Business Class på LOT’s Dreamliner (foto: Kenneth Karskov)
Premium Economy på LOT’s Dreamliner (foto: Kenneth Karskov)
LOT Economy Class på det polske flyselskabs Dreamliner (foto: Kenneth Karskov)

LOT bruger de Boeing 787 Dreamliner fly på alle deres oversøiske destinationer, og dette gælder også for Washington. Flyet er indrettet i tre klasser ombord, henholdsvis “LOT Business Class” med helt flade sæder og premium restaurantkøkken, “LOT Premium Economy Class” med brede lænestole, fodstøtter og omfattende menu samt “LOT Economy Class” med moderne sæder, individuelle underholdningsskærme samt USB-porte til at holde telefonen med strøm.

Med ruten til Washington betjener LOT nu syv destinationer i USA: New York [både JFK & EWR], Chicago, Los Angeles, Miami, San Francisco [fra d. 5. august 2020] samt Washington DC [fra 2. juni 2020], Toronto.

Derudover flyver selskabet også til en række destinationer i Asien, nemlig Tokyo, Seoul, Beijing [både PEK og den nye Beijing lufthavn PKX], Singapore, Delhi og Colombo.

Desuden er der også direkte forbindelse fra Krakow til Chicago og New York [JFK fra 3. maj 2020] samt fra Rzeszow til New York [EWR]. LOTs anden hub i Ungarn har til dato langdistance fly til New York City [JFK] og Seoul.