Norwegian fly klar til afgang i Københavns Lufthavn (foto: Norwegian)

Nye regler: Du skal betale for håndbagagen på Norwegian

Af Kenneth Karskov

Nu er Norwegians varslede ændringer for håndbagage trådt i kraft, og dermed skal du betale for at medbringe en kabinekuffert på flyet.

Hos Norwegian har du som udgangspunkt altid betalt et gebyr for at tjekke din kuffert ind i lufthavnen. Den ekstra omkostning har mange kunnet komme udenom ved at pakke en rullekuffert, som de har placeret på bagagehylderne i kabinen, men den går ikke længere – med mindre du betaler ekstra.

“Det er en almindelig misforståelse, at der er plads til alles kabinekufferter ombord, men det fleste af vores fly har plads til 186 passagerer og kun cirka 80 små kabinekufferter i bagagehylderne,” siger Cecilie Nybø Carlsen, chef for produktudvikling i Norwegian.

“Derfor er det vigtigt, at vi har gode regler på plads, sådan at vi undgår at bruge tid på at omorganisere håndbagage ombord og flytte håndbagage til lastrummet, hvilket kan skabe frustration og let føre til forsinkelser”, forklarer Nybø Carlsen.

Prisen for en “stor håndbagage” kommer til at ligge på 50 kroner for indenrigsflyvninger og ruter i Skandinavien. 70 kroner for Europa, Mellemøsten og Nordafrika og 90 kroner for de oversøiske ruter til USA, Sydamerika og Asien.

Cecilie Nybø Carlsen påstår, at Norwegian “oplever stor opbakning til de nye bagageregler blandt vores kunder”. Det er dog sjældent at nye gebyrer ligefrem skaber begejstring blandt rejsende, men Norwegian er under pres for at tjene penge og finde nye indtægter, så håndbagagegebyret er ikke overraskende.

“Norwegians forretningsmodel er baseret på valgfrihed, og det ligger også til grund for de nye regler. Alle rejsende kan fortsat medbringe håndbagage, uanset billettype. Hvis man kun har behov for en taske, der kan være under sædet foran, kan man vælge vores allerbilligste billettype uden yderligere omkostninger. Ønsker man at medbringe en lille kabinekuffert, som skal lægges i bagagehylden, kan man betale lidt ekstra for dette eller vælge en anden billettype”, siger Cecilie Nybø Carlsen.

Hvis du allerede HAR en Norwegian billet, bliver du ikke påvirket. Ændringen gælder først nye billetter købt fra d. 23. januar 2020 og frem.

Dette er inkluderet i Norwegians billetttyper

  • LowFare: Et lille stykke håndbagage, der kan være under sædet foran. Ekstra håndbagage kan bestilles indtil fire timer før afrejse.
  • LowFare+: Et lille stykke håndbagage, som kan være under sædet foran og en lille kabinekuffert til bagagehylden. Vægtbegrænsningen på håndbagagen er 10 kilo. Hvis der bliver fyldt i bagagehylderne, kan man tjekke håndbagagen ind gratis i gaten. I tillæg hertil kan man tjekke et stykke bagage ind på 23 kilo.
  • Flex og Premium: Et lille stykke håndbagage, der kan være under sædet foran og en lille kabinekuffert til bagagehylden. I tillæg hertil kan man tjekke to stykker bagage ind på 23 kilo hver.

Posted

in

by