Finnair nede på 10%

Af Kenneth Karskov

Det finske flyselskab Finnair står snart tilbage med blot 10% af sit normale trafikprogram. Selskabet har altid haft en stor trafik til Asien, og netop disse ruter har været under hårdt presset siden corona-udbruddets start i Kina i november 2019, men nu er Europa-ruterne også hårdt ramt.

Finland har lukket grænserne indtil d. 13. april kl 24.00, og fra 1. april vil Finnair reducere yderligere i sit rutenetværk. Herefter vil der kun blive fløjet på en enkelt asiatisk rute, otte europæiske destinationer samt fire indenrigsruter – hvis altså myndighederne ikke indfører yderligere begrænsninger for flypassagererne.

“Vi er utroligt kede af de ændringer og den usikkerhed, som situationen har på vores kunder og deres rejseplaner. I denne situation er kapacitetsnedskæringerne uundgåelige – vi kan ikke flyve med kunder i en situation, hvor vi måske ikke er i stand til at flyve dem hjem,” udtaler Topi Manner, Finnairs administrerende direktør.

De tilbageværende ruter i Europa går fra den finske hovedstad til Amsterdam, Berlin, Bruxelles, Frankfurt, London, München, Paris og Zurich. Indenrigsflyvningerne vil forbinde Kuopio, Mariehamn, Oulu, Rovaniemi.

Af de interkontinentale ruter får kun Tokyo lov til at overleve. Finnair har planlagt at flyve mellem Helsinki og Tokyo fra 3. maj og frem til 30. juni 2020.

“Vi fortsætter med at følge situationen nøje og føjer ruter og flyvefrekvenser til trafikprogrammet, når efterspørgslen vender tilbage. Vi håber at kunne gå tilbage til normal drift, så snart coronasituationen er forbedret,” siger Finnair-chefen.

Så snart rejserestriktionerne letter rundt omkring i Europa, så er Finnair klar til at påbegynde flyvninger til Stockholm, København, Moskva, Oslo, St. Petersborg, Riga og Tallinn.


Posted

in

by