Thai Airways Boeing 777-300 ER i Københavns Lufthavn (foto: Kenneth Karskov)

Thai Airways lukker København indtil 1. juni – men vender retur med nyt fly: Airbus A350

Af Kenneth Karskov

Flyselskabet Thai Airways lukker ruten mellem København og Bangkok fra 1. april frem til 31. maj 2020, bekræfter flyselskabet overfor Flybranchen.dk.

Thai Airways fortsætter med en daglig afgang frem til 31. marts for at få de sidste danskere hjem. Derefter flyselskabet tager konsekvensen af den manglende efterspørgsel og ikke-eksisterende rejseaktivitet, og vender først retur til Danmark d. 1. juni 2020.

Den gode nyhed er til gengæld, at flyselskabet kommer stærkt tilbage med et opgraderet produkt på Københavner-ruten. Thai Airways planlægger nemlig at indsætte et af de splinternye Airbus A350-900 fly på ruten til Danmark.

Det betyder endnu bedre forhold for de Thailands-rejsende. Thai Airways har 12 eksemplarer af Airbus A350-900 flyet, og ombord på flyet vil der være plads til 321 passagerer. Af disse sidder 32 på Royal Silk Class (Business Class) og 289 på Economy Class.

Økonomiklassen er indrettet i en 3-3-3 konfiguration på samme måde som det Boeing 777 fly, som Thai Airways har brugt på ruten til København de sidste par år. Man sidder således tre personer i venstre side af flyet, tre i midten og tre i højre side.

Seat map for det nye A350-900 fly, som Thai Airways vil bruge på ruten til København

På Royal Silk Class kan passagererne se frem til 21 tommer brede sæder, der kan foldes ud til 180 grader flade senge. De vil være opstillet i en konfiguration med en række enkeltsæder ved midtergangen og dobbeltsæder til par og gode venner i midten af flyet. Sæderne står med en afstand på 41-46 tommer, og hver passagerer får en skærm på 16 tommer, der er proppet med film, tv, spil, musik og anden underholdning.

Economy Class med 289 sæder vil have en “seat pitch” – sædeafstand – på 32 tommer. Selve sædet bliver 18 tommer bredt, og hver passager får en 11 tommer touch-skærm. Der vil også være et USB-stik ved skærmen, så det er muligt at oplade telefoner undervejs på turen til Thailand.

Overordnet set er Airbus A350 flyet mere støjsvagt, mere miljøvenligt og har et bedre indeklima end den eksisterende flymodel på ruten mellem København og Bangkok. Det nye fly er i første omgang planlagt at varetage alle flyvninger på ruten indtil d. 24. oktober 2020.

Thai Airways vender som nævnt retur til Danmark fra 1. juni 2020. Selskabet har dog allerede annonceret enkelte aflysninger i begyndelsen af juni.

Henover sommeren vil Thai Airways flyve alle ugens syv dage mellem København og Bangkok, mens selskabet går ned på fem gange ugentligt (hele ugen, minus onsdag og fredag) i perioden 14. august til 24. oktober 2020.

Ændringen i flytypen fremgår allerede af Thai Airways hjemmeside (foto: skærmprint)

Posted

in

by