Emirates genoptager ruten til København

Af Kenneth Karskov

Emirates vender retur til København. Første afgang fra Dubai mod Københavns Lufthavn bliver d. 19. juni, og derefter vil selskabet flyve to gange om ugen mellem Danmark og De Forenede Arabiske Emirater, henholdsvis hver fredag og lørdag.

“Vi er begejstrede for igen at kunne byde vores kunder ombord på to ugentlige flyvninger mellem Dubai og København. De Boeing 777-fly, vi indsætter, har fragtet gods mellem København og Dubai gennem det meste af krisen, og efterhånden som restriktionerne rundt om i verden løftes en smule, kan vi også udnytte den kapacitet til at hjælpe expats og andre passagerer med et anerkendelsesværdigt formål”, siger Morten Balk, Country Manager Emirates i Danmark

Med ruten København-Dubai er Emirates oppe på at betjene 29 ud af de 159 destinationer, som selskabet fløj til før corona-krisen. Indtil marts i år fløj Emirates til 159 destinationer i 85 forskellige lande, men sidenhen har det stået meget stille med flytrafikken.

København bliver eneste Emirates-destination i Skandinavien i denne omgang. I alt 16 Emirates-ruter bliver genåbnet i denne ombæring, så udover København vil også Dubai få forbindelse til Bahrain, Manchester, Zürich, Wien, Amsterdam, København, Dublin, New York JFK, Seoul, Kuala Lumpur, Singapore, Jakarta, Taipei, Hong Kong, Perth og Brisbane.

Ifølge Emirates er ruten i første omgang tænkt til expats og forretningsrejsende, der har et “anerkendelsesværdigt formål” med rejsen. Det er f.eks. danskere, der er bosiddende i Dubai, som gerne vil hjem.

En anden oplevelse end før corona

Med genoptagelsen af ruten til København er alt dog ikke ved det gamle. Det bliver en markant anderledes oplevelse at rejse med Emirates end før corona, både i luften og på landjorden.

Ved check-in vil alle Emirates passagerer vil få udleveret et hygiejnekit. Det indeholder handsker, mundbind, renseservietter og hånddesinfektion.

I Københavns Lufthavn vil der være krav om at alle bærer mundbind. Det samme gælder ombord på flyet, hvor alt kabinepersonale bærer personlige værnemidler – handsker, mundbind, visir og en engangsbeskyttelsesdragt.

Mad vil bliver udleveret færdigpakket, så håndteringen kan minimeres. Der er begrænsninger i forhold til håndbagage, så du kun må medbringe det mest nødvendige, f.eks. en computer, håndtaske og babyudstyr.
 
Flyene rengøres ekstra grundigt på basen i Dubai – og igen mellem hver afgang. Magasiner og andet læsestof er fjernet fra sædelommerne, og høretelefoner, dyner, puder etc. er pakket i forseglede poser. Alle Emirates fly har installeret højeffektive HEPA-filtre, der fjerner 99,97 procent af alle vira, bakterier, allergener og støv fra kabineluften.

Vær opmærksom på, at udenrigsministeriet fortsat fråråder rejser til Dubai samt resten af verden (med undtagelse af Norge, Tyskland og Island). De fleste destinationer har desuden restriktioner ved indrejse, og du vil kun få lov til at checke ind, hvis du opfylder alle adgangskriterier til destinationslandet.

Ruteplan for København-Dubai

EK 151 19. juni 2020 til 27. juni 2020 fredag/lørdag fra Dubai kl. 08:20 med ankomst i København kl. 13:15. Flytype: Boeing 777
EK 152 19. juni 2020 til 27. juni 2020 fredag/lørdag fra København kl. 15:35 og ankomst i Dubai kl. 23:55 Flytype: Boeing 777


Posted

in

by