Finnair på 30% i juli

Af Kenneth Karskov

Finnair vil gradvist føje ruter til selskabets netværk fra næste måned. Efterhånden som rejsebegrænsningerne fjernes rundt omkring i verden vil selskabet skrue yderligere op, men i juli måned forventer finnerne ikke at være på mere end en tredjedel af det normale.

“Vi forventer, at branchen vil vende gradvist tilbage til normalen fra begyndelsen af juli,” siger Finnairs Skandinavienchef, Robert Lönnblad. 

“Finnairs mål er at gennemføre ca. 30 procent af selskabets normale antal flyvninger i juli, og vi begynder også langdistanceflyvning til vores vigtigste asiatiske destinationer. Vi tilføjer desuden ruter og frekvenser måned for måned, når efterspørgslen vender tilbage,” fortæller han.

I juli vi Finnair flyve til en håndfuld destinationer i Europa og samtidig også sætte gang i de oversøiske flyvninger igen. Finnair vil flyve til København, men nævner ikke noget om Billund-ruten. De øvrige euroæiske destinationer, som er bekræftet, er Stockholm, Oslo, Göteborg, Berlin, Bruxelles, Budapest, Dublin, Düsseldorf, Edinburgh, Frankfurt, Genève, Hamburg, London, Malaga, Manchester, München, Paris, Prag, Riga, Tallinn, Vilnius, Wien og Zürich.

Finnairs langdistanceaktiviteter indfases gradvist i løbet af juli med stor fokus på Asien, hvilket er strategisk vigtigt for Finnair. Beijing, Hongkong og Shanghai i Kina (med forbehold for regeringens godkendelse) kommer på rutekortet igen, og det samme gør Osaka og Tokyo Narita i Japan, Seoul i Sydkorea, Bangkok i Thailand samt Singapore.

I august vil Finnair genoptage flyvninger til Delhi i Indien og New York i USA i luften. I november starter ruten til Tokyo Haneda Airport, og Finnair vil desuden flyve til Miami, Krabi og Phuket i vinterperioden.

Finnair har samlet en liste med 13 punkter, som beskriver oplevelsen i lufthavnen og ombord på flyet i denne genåbningsfase. Flyveturen og lufthavnsoplevelsen vil blive en anden end før coronaen, og alle passagerer opfordres til at læse disse tretten punkter igennem.

13 tips til flyveturen

 1. Rejsende opfordres til at holde social afstand på mindst 1 meter i Helsinki lufthavn.
 2. Alt Finnair-personale i lufthavnen bærer maske.
 3. Om bord sidder rejsende adskilt, hvis det er muligt. Siddepladser bestemmes af Finnairs personale ved gaten, inden de rejsende går om bord.
 4. De rejsende går om bord på flyet med start med rejsende bagest i kabinen.
 5. Ved bustransport anvendes maks. 50 procent af køretøjets kapacitet.
 6. Finnairs kabinepersonale bærer kirurgiske masker under flyvningen
 7. Alle rejsende har pligt til at bære maske fra ombordstigning, og indtil alle har forladt flyet – efter landing.
 8. De rejsende opfordres til at bære egne beskyttelsesmasker, som skal dække både næse og mund.
 9. Eventuelle undtagelser fra maskebeskyttelsesreglen er underlagt forhåndsgodkendelse fra Finnairs Medical Desk.
 10. Rengøring af Finnairs fly er intensiveret yderligere med et særligt fokus på områder med hyppig berøring. 
 11. De rejsende har adgang til vådservietter om bord.
 12. Et tilpasset servicekoncept under flyvningen mindsker kontakten mellem de rejsende og kabinepersonalet.
 13. De rejsende opfordres til at rejse med håndbagage i kabinen og undgå unødig håndtering af samme.