Check-in i terminal 3 i Københavns Lufthavn (foto: Københavns Lufthavn)

Her er listen: Disse 6 lande må du IKKE rejse til

Af Kenneth Karskov

Udenrigsministeriets Borgerservice har i dag offentliggjort listen med de lande, som vi danskere fra på lørdag gerne må besøge. Udenrigsministeriet offentliggjorde i sidste uge, at en ny rejsevejledning var på vej, og i dag er den færdige liste så klar.

Vi danskere må fra lørdag d. 27. juni 2020 rejse til stort set hele Schengen – dog minus seks lande. De seks lande, som forbliver “orange”, og man derfor skal have en god grund for at besøge, er: Irland, Malta, Rumænien, Storbritannien, Sverige og Portugal.

Til gengæld er der grønt lys for at rejser til Østrig, Belgien, Bulgarien, Kroatien, Cypern, Tjekkiet, Estland, Finland, Frankrig, Tyskland, Grækenland, Ungarn, Island, Italien, Letland, Liechtenstein, Litauen, Luxembourg, Nederlandene, Norge, Polen, Slovakiet, Slovenien, Spanien og Schweiz.

Udenrigsministeriet liste er baseret på tal for smittetrykket i de forskellige europæiske lande. Situationen kan således løbende ændre sig – både den ene og den anden vej.Statens Serum Institut vil opdatere smittetallene hver torsdag.


Posted

in

by