Thingvellir er navnet på Icelandairs flag-fly (foto: Icelandair /PR)

Island åben for turister: Icelandair genstarter København-rute

Af Kenneth Karskov

Med genåbningen af grænserne mellem Danmark og Island, er Icelandair vendt retur til Danmark. Island formåede hurtigt at inddæmme coronavirusen og fik anerkendelse for sin flade smittekurve, så første fly mellem København og Reykjavik siden nedlukningen kunne lette i går.

”Vi er glade for, at Island er et af de første lande, der åbner op for verden og for rejsende på denne måde. Island er det ideelle sted at besøge lige nu – det er sikkert, rent, sundt og rummeligt med en lille befolkning og smuk natur og vildmark,” siger Birna Osk Einarsdottir, Icelandair’s Chief Commercial Officer.

Fra d. 15. juni 2020 byder Island turister fra alle EU- og Schengenlande samt Storbritannien velkommen. Kravet for adgang til Island er enten at blive testet for coronavirus ved ankomst i lufthavnen eller hos det nærmeste lægecenter eller at gå i en obligatorisk 14-dages karantæne.

Mens man venter på prøvesvar, må man gerne tage til sit overnatningssted, og prøvesvar forventes at blive udmeldt samme dag, eller dagen efter ved sene ankomster. Dem, der testes negativt, kan trygt udforske alle de vidunderlige steder, Island har at byde på. Børn født i 2005 og senere er fritaget for karantæne- og screeningkrav.

”Turisme repræsenterer ca. 35% af vores indtægter i udenlandsk valuta og 15% af vores job, så det er en enormt vigtig branche for os. Vi er glade for, at vi har fundet en måde, hvorpå internationale besøgende let igen kan komme og opleve Island,” siger Sigríður Dögg Guðmundsdóttir, som er direktør for Visit Island.

I de første to uger er corona-testen gratis. I øjeblikket kan Island analysere 2000 prøver dagligt. Fra 1. juli betaler passagerer 15.000 ISK svarende til ca. 750 danske kroner pr. test. Som nævnt er alternativet til test karantæne.

Tre ugentlige afgange i juli

Icelandair vil til en start flyve ni gange om ugen til København. Det gælder indtil slutningen af juni, hvor selskabet vil gå op på 15 ugentlige rundture mellem Island og Danmark. Fra d. 6. juli vil Icelandair have 21 ugentlige afgange, hvilket vil sige at der kommer tre daglige flyvninger mellem København og Reykjavik.

“Vi har introduceret en række nye foranstaltninger hos Icelandair som forberedelse til de første uger med flyvning efter COVID for at sikre, at alle passagerer er sikre og har det godt med at flyve med os. Vi er klar, når du er – og ser frem til at byde dig velkommen om bord snart”, udtaler Icelandair-chefen Birna Osk Einarsdottir.

Der gælder en række nye regler for flyvninger til Island, og Icelandair har samlet dem i en punktform herunder:

Før boarding

• Alle Icelandairs kiosker, check-in standere, dørhåndtag, gelændere og andre berøringssteder bliver desinficeret flere gange om dagen. Hånddesinfektion vil være tilgængeligt i kioskerne og check-in.
• Det anbefales, at alle passagerer bærer ansigtsmasker i lufthavnen.
• Midlertidigt vil passagerer kun være i stand til at tage ét stykke håndbagage med ombord, der skal kunne ligge under sædet foran dem. Indcheckning af alle godkendte former for håndbagage vil være gratis.
• Brug Icelandair-appen eller check-in online for at få dit boardingpas; dette sikrer en kontaktløs rejse gennem terminalbygningen og ind på flyet.

Ombord

• Skærme, sikkerhedsseler og spænder, bakkeborde, armlæn, vinduesskærme, lysafbrydere og luftcirkulationskontroller, hovedstøtter, skabe oven over og toiletter desinficeres alle inden passagerer går ombord.
• Det er obligatorisk for alle passagerer og besætningsmedlemmer at bære en ansigtsmaske på Icelandair-flyvninger fra 15. juni. Det gælder fra det tidspunkt, hvor passagererne går ombord og indtil de forlader flyet igen. Masker kan fjernes, når man spiser og drikker.
• Passagerer vil blive bedt om at overholde afstanden på 2 meter under boarding og indtage deres plads hurtigst muligt.
• Service om bord er begrænset for at minimere kontakten mellem passagerer og besætningsmedlemmer. Passagerers vandflasker kan ikke genopfyldes under en flyvning, men passagererne får en vandflaske, når de går ombord.
• Icelandairs fly har HEPA-filtre med høj effektivitet, hvilket betyder, at luftforsyningen om bord altid er frisk. Det cirkuleres ikke længere end 2-3 minutter, da det passerer en række filtre 20-30 gange i timen. Dette er de samme filtre, der bruges i hospitalskirurgiske værelser.


Posted

in

by