KLM åbner Aalborg-ruten

Af Kenneth Karskov

Fra mandag d. 15. juni 2020 bliver det igen muligt at flyve fra Aalborg til Amsterdam med KLM. Det hollandske flyselskab udvider i disse dage rutenetværket med en række destinationer, og fra næste uge bliver det altså muligt at springe på flyveren fra Aalborg til Amsterdam og videre ud i verden.

KLM Royal Dutch Airlines vil flyve en én dagligt afgang alle ugens syv dage. Aalborg-ruten har været lukket ned i forbindelse med corono-krisen, mens KLM har fastholdt ruterne til selskabets to andre danske destinationer, København og Billund. Begge disse destinationer har været en fast bestanddel af KLM’s skrabede rutenetværk under hele Covid-19 krisen.

“Vi er meget tilfredse med igen at kunne tilføje Aalborg til vores rutenetværk og byde passagerer fra Jylland velkommen tilbage. Som det ser ud nu tilbyder vi 20 ugentlige afgange fra 3 gateways til de danskere, der har brug for at rejse. Og I takt med at verden gradvist åbner mere op, og rejser bliver en mulighed igen, er vi klar til yderligere at udvide vores rejseudbud med flere afgange og større fly“, siger Anita Wagner Feddersen, Salgsdirektør Air France KLM, Danmark og Island.

Også i Aalborg Lufthavn er der stor tilfredshed med igen at få besøg af de blå fly fra Holland.

“Vi er glade for, at KLM genoptager deres flyvninger fra Aalborg til Amsterdam. Dette betyder, at vi igen har en direkte forbindelse til Europa og resten af verden. For hele luftfartsbranchen har det været en svær tid, men nu kan vi tilbyde rejsemuligheder til dem, der har brug for at flyve. Det er vigtigt, ikke kun for virksomhederne omkring Aalborg, men også for hele samfundsfællesskabet. Langsomt og på sikker vis bevæger vi os tilbage til flere daglige afgange, som vi er vant til“, siger Søren Svendsen, lufthavnsdirektør i Aalborg Lufthavn.

KLM åbner langsomt op for mange af de ruter, som ellers har været lukket ned. I juni har flyselskabet 45 destinationer i netværket, men allerede i juli er tallet oppe på 73 destinationer. Det inkluderer flere interkontinentale destinationer.

“Vi åbner op for vores rutenetværk langsomt og omhyggeligt. I sammenligning med juni vil antallet af flyvninger stige med mere end 60 procent. Vi vil have over 3.000 afgange i Amsterdam Airport Schiphol, som svarer til mellem 25 og 30 procent af det normale antal afgange“, siger Anita Wagner Feddersen.

Ombord på flyet samt ved boarding er der krav om at alle bærer ansigtsmaske. Som passager er du selv ansvarlig for at anskaffe en ansigtsmasker, og vær opmærksom på, at kravet om ansigtsmasker indtil videre gælder helt frem til den 31. august 2020.

“Før afrejse anbefaler vi i høj grad vores passagerer at tjekke op på de seneste opdateringer vedrørende sundhedskrav og supplerende nødvendige indrejsedokumenter på hvert lands officielle hjemmesider, som er aktuelle for din samlede rejse“, pointerer Anita Wagner Feddersen fra KLM.

Udover København-Amsterdam, Billund-Amsterdam samt Aalborg-Amsterdam vil KLM også flyve til følgende europæiske destinationer i juli: Aberdeen, Alicante, Athen, Barcelona, Basel, Bergen, Berlin Tegel, Bilbao, Billund, Birmingham, Bukarest, Bologna, Bordeaux, Bristol, Budapest, Bruxelles, Cagliari, Catania, Dublin, Düsseldorf, Edinburgh, Firenze, Gdansk, Geneve, Genoa, Glasgow, Göteborg, Hamborg, Hanover, Helsinki, Ibiza, Inverness, Istanbul, Kiev, København, Krakow, Leeds Bradford, London City, London Heathrow, Lissabon, Luxembourg, Lyon, Madrid, Malaga, Manchester, Montpellier, Moskva, Milano, München, Nürnberg, Newcastle, Nice, Oslo, Paris, Oporto, Prag, Rom, St. Petersborg, Split, Stavanger, Stockholm, Stuttgart, Toulouse, Trondheim, Valencia, Venedig, Warszawa, Wien, Zagreb, Zürich.