Premium værelse på Hotel Nobu i Warszawa (foto: PR)

Steder-jeg-glæder-mig-til: Robert De Niro åbner ypperligt luksushotel i Polen

Af Kenneth Karskov

Design-hotelkæden Nobu Hotels åbner snart et ypperligt luksushotel i Warszawa i Polen. Åbningen er sat til d. 3. august i år, og hotellet er et af den slags steder, som jeg vil sætte på min to-do rejseliste. Så hvis jeg i nær fremtid kommer i nærheden af den polske hovedstad, så er det et sted jeg med glæde vil indkvartere mig.

For historien om Nobu Hotels er interessant. Det hele starter, da skuespiller og superstjerne Robert de Niro nyder en middag tilberedt af den japanske kok, Nobuyuki “Nobu” Matsuhisa. De Niro bliver så begejstret for maden, at han straks lader kokken vide, at hvis han nogensinde vil åbne en restaurant i New York, så skal han endelig bare ringe til De Niro.

Det går lidt tid, men en dag siger Nobu “til”. Parløbet bliver til en kæde med i dag 43 restauranter, som de begge er medejere af. Dertil kom i 2013 også et lille boutique hotel i Las Vegas, og også denne del af forretningen er hurtigt vokset. For efterfølgende er der åbnet Nobu hoteller i bl.a. London, Ibiza, Miami og Barcelona – og altså snart også i Warszawa.

Det kan måske virke overraskende set med danske øjne, at en eksklusiv design hotelkæde vælger at placere deres nye hotel i den polske hovedstad. Forklaringen er dog simpel, for Warszawa er ved at udvikle sig til et østeuropæisk hotspot for kunst, design og gourmetmad. Byen har allerede flere hoteller i en liga, som vi i København kun kan være misundelige på, f.eks. et Raffles hotel, og så er vi i en liga som de københavnske hoteller ikke er i nærheden af at kunne matche.

Den 3. august 2020 åbner så endnu et overdådigt hotel i Polens hovedstad. Nobu Hotel Warsaw bliver kædens 12. hotel og kommer naturligvis også til at rumme et spisested, der bliver gruppens 43. restaurant. For naturligvis er Nobu restauranten, der serverer stjernekokkens utraditionelle japanske retter lavet af sydamerikanske råvarer, i centrum i hotellet. Stedet får 117 elegant indrettede værelse, der er indrettet efter tankegangen “luxury through simplicity”.

Som oftest bliver nye Nobu hoteller åbnet med pomp og pragt – samt besøg af Robert De Niro i egen høje person. Det giver altid masser af omtale i pressen af åbningsceremonierne.

Google er allerede klar med brugernes anmeldelser – inden hotellet overhovedet er åbnet (skærmprint: www.google.com)

En pudsig detalje er, at selvom hotellet første åbner d. 3. august 2020, så er Google allerede nu klar med brugernes anmeldelser af Nobu Hotel i Warszawa. Man kan bl.a. læse at “Gæsterne satte pris på de store badeværelser” og “Gæsterne kunne lide de store, rene værelser, selvom nogle mente, at de var umoderne”.

Det er overraskende, når endnu ingen har boet på stedet. Det understreger endnu engang hvor vigtigt det er at være kritisk overfor nettets mange anmeldelser. Det er ikke altid et retvisende billede de viser.

Expedia har Nobu Hotel til kr. 1.188,- for en overnatning (skærmprint Expedia.dk)

Nobu lokker i øvrigt med en introduktionspris på 199 EUR (ca. 1.500 danske kroner) for en overnatning med morgenmad. Det er en skarp pris på et hotel i denne liga, men også en pæn pris for en overnatning i Warszawa, hvor du traditionelt får virkelig meget hotel for pengene.

Jeg har dog set priser på en overnatning på det splinternye Nobu Hotel helt ned til kr. 1.188,- på Expedia. Det kan være du kan finde det endnu billigere. Klik her og se den aktuelle pris: www.expedia.dk

Frontpartiet på Nobu Hotel i Polens hovedstad, Warszawa (Foto: PR)
Hotellets indgang set fra gaden (foto: PR)
Et “executive room” på Nobu Hotel i Polen (foto: PR)
Værelseskategorien “Miyabi” på Nobu Hotel i Warszawa (foto: PR)
Soveværelset i en “Nobu Suite” (foto: PR)
Lækkert badekar i træ i “Nobu Suite” (foto: PR)
Opholdsrummet i “Nobu Suite” (foto: PR)

Posted

in

, ,

by