TAP genåbner København-Lissabon rute

Af Kenneth Karskov

I næste måned vender flyselskabet TAP Air Portugal igen tilbage til København med sine direkte flyvninger til Lissabon. Det bliver ikke i samme omfang som før corona-krisen, men i første omgang blot med to ugentlige afgange.

Antallet af flyvninger bliver dog skruet op allerede fra august måned, hvor det portugisiske selskab vil flyve fem gange om ugen mellem København og Lissabon..

“Det er en stor lettelse for os, at TAP Air Portugal snart igen flyver mellem København og Lissabon – omend i begrænset omfang i sommerperioden – så de danskere, der ønsker det, har mulighed for at rejse ned til fx forretning, familie eller sommerbolig,” siger Stig Kaspersen, Nordisk Turistdirektør for Turismo de Portugal.

“Vi havde selvfølgelig håbet, at myndighederne ville give tilladelse til sommerferierejser til Portugal, hvor pandemien er under kontrol og hvor der, ligesom i Danmark, ikke er registreret overdødelighed i forbindelse med COVID-19. Men vi respekterer udenrigsministeriets rejsevejledninger – og har endnu ikke slukket håbet om, at der måske bliver lempet på rejsevejledningerne allerede i august,” fortæller han.

I Lissabons lufthavn har man ligesom i landets øvrige nationale lufthavne indført en række sikkerhedstiltag som fx øget rengøring, akrylafskærmning, krav om brug af maske samt installering af infrarøde kameraer, der kan måle kropstemperatur.