Check-in i terminal 3 i Københavns Lufthavn (foto: Københavns Lufthavn)

CPH fyrer: Nedlægger 511 fuldtidsjobs

Af Kenneth Karskov

Københavns Lufthavne har mistet 80% af passagererne, og det koster nu arbejdspladser. I første omgang blev der varslet en nedlæggelse af 650 fuldtidsstillinger, men det er lykkedes at reducere antallet til 511 fuldtidsstillinger. Heraf er omkring 200 frivillige fratrædelsesaftaler.

Lufthavnen havde ca. 2.600 fuldtidsstillinger, og de opsigelser, som CPH har gennemført i dag, fordeler sig bredt og på tværs af alle lufthavnens funktioner og faggrupper.

“Det er en utrolig trist dag – ikke mindst for de dygtige og gode kolleger, som vi nu er nødt til at sige farvel til. Selv om det har været svært, vil jeg gerne takke tillidsrepræsentanterne for nogle konstruktive forhandlinger. Vores ambition igennem hele coronakrisen har været at redde så mange arbejdspladser som muligt,” siger Kirstine Bergenholtz, HR-direktør i lufthavnen.

Hele rejsebranchen er hårdt ramt af coronakrisen, og lige nu har CPH under 20 procent af den normale trafik. Udsigten til en længere periode med markant færre passagerer betyder, at CPH er nødt til at “tilpasse aktivitetsniveauet og antallet af medarbejdere til den nye virkelighed”, som lufthavnen skriver. Da statens lønkompensationsordning udløber med udgangen af august, er det nu den store fyringsrunde rammer.

“Vi skylder en stor tak til alle de berørte medarbejdere for den dedikerede indsats, de har ydet for lufthavnen. Desværre vil dette berøre mange familier og være endnu et hårdt slag for de lokalsamfund, lufthavnen er en del af. Derfor skal vi også gøre alt for at overkomme de udfordringer, som coronakrisen har givet os. Så vi igen kan få fuld fart på lufthavnen som et internationalt knudepunkt for luftfartstrafik, der kan bidrage til at skabe ny vækst og nye arbejdspladser,” siger Kirstine Bergenholtz.


Posted

in

by