Singapore Airlines fyrer 4.300

Af Kenneth Karskov

Singapore Airlines skal sige farvel til 4.300 medarbejdere på tværs af sine flyselskaber. Beslutningen er nødvendiggjort af de de lange og trange udsigter for flybranchen i kølvandet på Covid-19-pandemien.

Singapore Airlines forventer at operere med under halvdelen af den normale kapacitet ved udgangen af ​​regnskabsåret 2020/21, og perspektiverne er så dystre, at en normalisering af passagertrafikken først forventes i 2024.

”Da kampen mod Covid-19 begyndte tidligt i år, kunne ingen af ​​os have forudsagt dens ødelæggende indvirkning på den globale luftfartsindustri. Fra starten var vores prioriteter at sikre vores overlevelse og redde så mange job som muligt. Da vejen til genopretning vil være lang og fyldt med usikkerhed, er vi desværre nødt til at gennemføre reduktionsforanstaltninger som nu, ” udtaler Goh Choon Phong, Singapore Airlines-administrerende direktør.

Singapore Airlines er særligt hårdt ramt, fordi flyselskabet ikke har noget hjemmemarked. Singapore er så lille en nation, at der ikke er nogen indenrigstrafik, så derfor rammer rejserestriktionerne særligt hårdt hos Sinapore Airlines og dets datterselskaber.

”At skulle sige farvel til vores værdifulde og dedikerede medarbejdere er den sværeste og mest pinefulde beslutning, som jeg har været nødt til at tage i mine 30 år med SIA. Denne beslutning afspejler ikke styrken og kapaciteten hos dem, der vil blive berørt, men er resultatet af en hidtil uset global krise, der har ramt luftfartsindustrien,” siger topchefen.

De 4.300 medarbejdere, som selskabet skal sige farvel til, er ansat i gruppens tre flyselskaber: Singapore Airlines, SilkAir og Scoot.


Posted

in

by