Ciao Venezia: Ny Ryanair-rute fra Billund

  • Written by:

Nu træder Billund Lufthavn ud af coronaens skygge og annoncerer en ny rute til Italien. Det er Ryanair, som bringer en spændende rutenyhed: Fra 2. april 2021 vil lavprisselskabet flyve mellem Billund og Venedig to gange i ugen.

Af Kenneth Karskov

Julen er lige om hjørnet, og den er måske endnu mere tiltrængt end nogensinde efter et år fyldt med corona. Og nu er det lige før, at juleklokkerne ringer i Billund Lufthavn – der er i hvert fald landet en tidlig julegave til danskerne, der elsker sol, sommer og spaghetti, som bringer jublen frem i Billund Lufthavn:

Fra 2. april kan danskerne flyve til Venedig fra Billund Lufthavn to gange i ugen med Ryanair.

“Det er en utrolig god nyhed, der kan lyse den corona-ramte jul ekstra op. Vi er feriehungrende, så det er fantastisk, at vi snart kan byde velkommen til Ryanairs nye solskinsrute til Venedig. Ruten er perfekt til en weekendtur eller et city-break”, siger Jesper Klausholm, marketingchef i Billund Lufthavn.

“Ruten er som sendt fra himlen og er en stor anerkendelse af vores lufthavn og det område, som Billund Lufthavn ligger i. Det viser, at flyselskaberne tror på en fremtid med danske rejsende, og vi ved fra forskellige undersøgelser, at danskerne er klar til at rejse, så snart det er muligt. Så vi byder ruten velkommen med åbne arme”.

Optimisme om sommeren 2021

Flybranchen glæder sig til årsskiftet, hvor 2020 bliver lagt på hylden. Så bliver der taget hul på et forhåbentligt mere opløftende år for hele rejsebranchen, og prognoserne viser fornuftige takter.

“Hvis vaccinen bliver taget godt imod og spredt hurtigt, og hvis corona-passet bliver accepteret i alle EU-landene, lyser tingene for alvor op i 2021. Og så er der håb for, at tingene stabiliserer sig hurtigere end frygtet. Flyselskaberne forventer, at situationen vender og forventer at være tilbage på omkring 60-65 procent i sommeren 2021. Og når det lykkes os at få en ny, attraktiv rute i hus, så har vi også god grund til at være optimistiske”, fortæller Jesper Klausholm.

“Dansk økonomi klarer sig rigtig fint i forhold til mange andre lande, og de rejseglade danskere har godt med penge på lommen og kan samtidig se frem til yderligere feriepenge i foråret. Det får flyselskaberne til at kigge mod vores gode marked i Billund Lufthavn, og det giver håb for et år med fremgang igen”, siger han.