Direkte rute fra Aarhus til München

  • Written by:
Af Kenneth Karskov

Aarhus Lufthavn får en direkte flyrute til Tysklands næststørste lufthavn i München. Det er flyselskabet Air Dolomiti, der i samarbejde med Lufthansa, vil flyve mellem Danmarks næststørste by og en af Europas travleste trafikknudepunkter.

I første omgang vil Air Dolomiti lægge ud med tre ugentlige returflyvninger. Hen over foråret kommer der til at stå München på afgangstavlen i Aarhus Airport seks ud af ugens syv dage. Således vil der være direkte forbindelse til millionbyen alle dage undtagen lørdag hele året rundt.

”München er en vigtig destination for Aarhus Airport. Der er en betydelige business-trafik mellem sydtyske og østjyske virksomheder, som vi kan servicere på højt niveau med seks ugentlige afgange. Samtidig får de rejsende direkte adgang til Lufthansas daglige rutenetværk, der tæller op mod 100 internationale destinationer verden over”, siger Peer H. Kristensen, som er administrerende direktør i Aarhus Airport.
 
Flyselskabet Air Dolomiti er 100% ejet af Lufthansa, Tyskernes lille italienske flyselskab bliver primært brugt på ruterne mellem de vigtigste italienske lufthavne og Tyskland, men nu kommer selskabet altså også til Danmark.

Air Dolomiti har en flåde på 15 Embraer fly med plads til 120 passagerer. Sidste år (2019) transporterede flyselskabet over 2,5 millioner passagerer.

Den nye rute mellem Aarhus og München vil blive fløjet med både Air Dolomiti og Lufthansas flynumre. Flyvetiden er cirka 1 time og 45 minutter. Air Dolomiti ser ruten, som starten på et større væksteventyr, der forhåbentlig vil fortsætte på trods af corona-situationen.
 
“Vi er meget glade for det nye samarbejde med Aarhus Airport, der åbner nye døre og gør vores rutetilbud mere varieret. Det er en fornøjelse for os at være i stand til at differentiere vores tilbud, tilfredsstille nye passagerers behov og optimere vores ydelser i et bredere netværk ved at garantere højfrekvente direkte flyvninger fra Aarhus til en af Europas største lufthavne. Opstarten af denne rute er samtidig et opmuntrende tegn midt i en vanskelig tid,” siger Joerg Eberhart, som er præsident og administrerende direktør for Air Dolomiti.
 
Med ruten til München får østjyderne adgang til en lang række destinationer ude i verden via Lufthansas vidt forgrenede rutenetværk. Det er både oversøiske destinationer som San Francisco, New York, Beijing, Sao Paulo og Johannesburg samt europæiske hovedstæder som Madrid, Moskva og Budapest.

Flytider for Air Dolomiti ruten Aarhus-München ser ud som følger:

Mandag og torsdag
MUC – AAR 11:00/12:45
AAR – MUC 13:25/15:10

Søndag
MUC – AAR 14:00/15:45
AAR – MUC 16:25/18:10