Emirates Premium Economy på Airbus A380 (foto: Emirates /PR)

Emirates præsenterer Premium Economy

Emirates løfter nu sløret for deres nye Premium Economy sæde. Her er mere plads, mere komfort og mere luksus – men uden at være dyrt som Business Class. Billederne afslører en stor blød lænestol, du kan sidde behageligt i på turen til Dubai.

Af Kenneth Karskov

Emirates løfter den karakteristiske A380-oplevelse til nye højder med lanceringen af Premium Economy-klasse. Samtidig præsenterer selskabet en opdateret kabine på øvrige klasser i sprit-ny A380’er netop leveret fra Airbus.
 
“Vores Premium Economy-produkt er udviklet i overensstemmelse med Emirates’ position i markedet som et premium-flyselskab på alle klasser. Vores Economy-, Business- og First Class-kabiner satte ny branchestandard, da de blev introduceret, og vi er overbeviste om, at vores Premium Economy også vil sætte sit præg som ny benchmark,” udtaler Tim Clarke, CEO for Emirates.

Emirates’ nye Premium Economy-kabine tilbyder 56 pladser i et 2-4-2 layout. Der er hele 101 cm mellem sæderækkerne, sæderne har en komfortabel bredde på 48 cm, og de kan lænes 20 cm bagud i hvilestilling med rigelig plads til at strække sig ud.

Hvert Premium Economy sæde er betrukket med cremefarvet læder og detaljer i ædeltræ inspireret af Business Class. Sæderne er desuden udstyret med nakkestøtter, der kan justeres i seks niveauer samt både fod- og lægstøtte. 

Billede: Justérbar læg- og fodstøtte sikrer ekstra komfort, når sædet lænes 20 cm bagud i hvilestilling (fotos: Emirates /PR)

En 13,3″ fladskærm ved hvert Premium Economy sæde giver adgang til Emirates’ prisvindende ice-underholdningssystem med tusindvis af film, serier og musik. Andre lækre detaljer er spise- og cocktaliborde i armlænet samt naturligvis lettilgængelige opladestik til diverse elektronik.

Emirates Premium Economy er placeret forrest på hoveddækket med tre toiletter dedikeret til Premium Economy-kunder.

Udvalgte kunder bliver opgraderet

Emirates modtog sit nyeste A380-fly fra Airbus’ Hamburg-fabrik i uge 52. Dette fly har som det første den nye Premium Economy, og den resterende ordre fra Emirates på yderligere fem A380’ere vil også blive leveret med Premium Economy-kabine. Det sker i løbet af 2021 og 2022.

“Indtil vi har et passende antal Premium Economy-sæder at tilbyde, planlægger vi at tilbyde Emirates’ Premium Economy-oplevelse som en gratis opgradering til udvalgte kunder. Vi indsætter også vores nyeste A380-fly på forskellige ruter, så vores kunder kan opleve vores nyeste klasse, siger Tim Clark.

Billede: Bord med god plads til mad og drikke er skjult i armlænet (foto: Emirates /PR)

Premium Economy kabinen vil desuden blive installeret på nogle af selskabets Boeing 777X-fly, som lægges til Emirates flåde af fly i 2023. Emirates overvejer desuden at installere Premium Economy i den eksisterende A380-flåde.
  
På hvilke ruter og hvornår den nye A380’er med Premium Economy indsættes forventes annonceret inden for de kommende uger.

De andre kabiner også opdateret

First, Business og Economy får også en solid opdatering af Emirates. Den nye A380’er har plads til 14 First Class private suiter i nyt, opdateret design med højere døre og øget komfort.

Og det er selvfølgelig stadig muligt at snuppe et forfriskende brusebad ombord – det legendariske, flyvende spa-badeværelse er nemlig også blevet opdateret.

Billede: Emirates First Class brusekabine

I den nye A380’er er alle 76 Business Class-pladser blevet opdateret med champagnefarvede lædersæder og træfinish, inspireret af private jets og Business Class-sæderne på Emirates’ 777-fly.

Det betyder, at alle sæderne blandt andet har direkte adgang til gangen og kan lægges helt ned. Opdateringen gælder også Emirates’ Onboard lounge med bar på øvre dæk.

Billede: Emirates A380 Business Class kabine

Emirates har erstattet alle 338 Economy-sæder ombord på den nye A380’er med ergonomisk designede sæder betrukket med læder.

Det opdaterede sæde er lettere uden at gå på kompromis med komfort eller funktion. Hvert sæde har selvfølgelig sin egen 13,3″ fladskærm.


Og til allersidst: Den måske mest sagnomspundne del af Emirates A380-flyet, nemlig baren . Den eksklusive Onboard Lounge med bar har også fået en opdatering med lyse, lette farver.

Området findes på øvre dæk, og her er kun adgang for Business og First Class passagerer. De kan til gengæld nyde et godt udvalgt af vin, champagne, cocktails og snacks i baren, mens de pisker igennem luften med over 900 km/t.

Billede: Den sagnomspundne bar på flyets første sal for Business og First Class rejsende (foto: Emirates /PR)

Det tager typisk seks-og-en-halv time at flyve fra København til Dubai.


Posted

in

,

by