Kurhotel Skodsborg ca. 20 km fra København (foto: Kenneth Karskov)

Anmeldelse: Er Kurhotel Skodsborg luksus?

Kurhotel Skodsborg kan trylle en grå hverdagsaften om til et lille eventyr. Stedet er oplagt til en lækker getaway i en travl hverdag.

Af Kenneth Karskov

Skodsborg ligger 20 kilometer nord for København, hvilket tilsyneladende er for kort en afstand for sådan en som mig. Eller måske rettere, for kort en afstand indtil verden lukkede ned i 2020 på grund af corona.

For jeg har aldrig overvejet en overnatning på Kurhotel Skodsborg før nu. Selvom jeg er kørt forbi mange gange og altid har tænkt ‘det sted ser fint ud’, så er sagen jo nok, at når der var en ledig weekend i kalenderen, så har jeg kigget mod det store udland.

Men nu er det meste af verden er lukket ned for ‘ikke-nødvendige rejser’, og bingo: Skodsborg bliver pludselig MEGET interessant.

Herover: Kurhotel Skodsborg har egen badebro ud til Øresund (foto: Kenneth Karskov)

Sund levevis siden 1898

Læge Carl Ottosen grundlagde Skodsborg Badesanatorium i 1898. Grundstenene dengang hed: luft, vand, bevægelse, hvile og kost. Og det gælder sådan set stadig.

Missionen er, at du skal ned i gear, slappe af og trække vejret nede i maven. Finde indre ro og være den bedste udgave af dig selv.

Det kan man være på mange måder. Er du den energiske type, så napper du en frisk dukkert i Øresund, smadrer dig selv i træningslokalet og tager 40 hurtige baner i det indendørs bassin. Derefter nyder du et godt måltid mad.

Er du mere magelig, så går du direkte i baren. Sætter dig i de bløde sofaer, nyder en cocktail og finder ro i pejsens knitrende ild. Imens underholder en pianist og fløjtenist med blød loungemusik. Det er det perfekte setup.

På toppen af det kommer Skodsborgs store attraktion, som er de 16 forskellige bade og saunaer. Du bliver varmet helt op, kølet helt ned, spulet og masseret, og din krop vil føles vidunderlig bagefter. Det kan du snildt få et par timer til at gå med.

Og så må vi jo ikke glemme det sidste punkt på læge Carl Ottosens liste: Maden. Hotellets restaurant er opkaldt efter selvsamme læge og hedder “Brasserie Carl”.

Restauranten åbnede i maj 2020, så lokalet står knivskarpt. På Brasserie Carl kan du nyde et godt måltid mad og en god flaske vin (vi er trods alt i det velstillede Nordsjælland).

Husk for guds skyld at bestille bord på forhånd, for Brasserie Carl er populært. Jeg overhørte gæster, som uden held prøvede at få plads i restauranten, da de checkede ind på hotellet – og da var det for sent.

Lækre hotelværelser

Check-in starter allerede et par dage inden opholdet. Jeg modtager om mandagen en email med tilbuddet om at tjekke ind via en app. Det lyder smart. Så jeg downloader appen “AeroGuest”, udfylder mine oplysninger og venter spændt.

Appen lokker med, at man kan bruge telefonen som værelsesnøgle. Det virker faktisk som en stærk idé med værelsesnøglen på mobilen, men det fungerer ikke i praksis. Desværre. På Kurhotel Skodsborg får du udleveret et armbånd ved ankomst, og armbåndet virker som både nøgle til værelset og giver adgang til spa-området.

Beskeden i appen var da også, at jeg skal melde mig ved receptionen på ankomstdagen. Så ryger fordelen ligesom, men måske er der nogle andre plusser ved appen, som jeg overser. Den kan øjensynligt også bruges på andre hoteller, men jeg tænker, at den hurtigt forsvinder fra min telefon igen. Fordelene er for få.

Faktisk var værelset på Kurhotel Skodsborg en af de ting, som jeg var oprigtigt bekymret for. Hotelværelset er jo det mest centrale i enhver form for hoteldrift, men internettet har gjort mig nervøs.

For hvis du læser anmeldelser af Kurhotel Skodsborg på Tripadvisor, så vil du se, at folk omtaler hotellets værelser i mindre flatterende vendinger. Lad mig give et par eksempler:

  • “Lille kedeligt hotelværelse med udsigt til parkering og lugt af kloak,” skriver en.
  • “Gulvet havde store plamager (som umiddelbart lignede opkast, men som nok nærmere var resultat af spildt klorin)”, beretter en anden.
  • “Der er snavset på gulvet – det virker som om der ikke er støvsuget godt nok,” forklarer en tredje.

Lad mig sige det klart: Jeg så intet af dette. Værelse 206 var tværtimod rent, pænt og lækkert.

Herover: Værelserne på Kurhotel Skodsborg er pænt indrettet (foto: Kenneth Karskov)

Værelset var tydeligvis nyrenoveret. Alting stod skarpt, badeværelset nærmest skinnede og sengen var stor og blød. Her er også et lille skrivebord, en sofa samt en elkedel til en kop morgenkaffe på værelset.

Værelse 206 er et såkaldt “Superior Sea”. Det er kategorien over standardværelserne. Superior værelserne er som udgangspunkt større og har balkon, og hvis du vælger “Superior Sea” så får du også havudsigt.

Det sidste skal vi måske lige snakke om. Værelse 206 vender ud til den centrale plads mellem hotellets bygninger. Du skal lige dreje hovedet for at se havet. Måske er det derfor at værelseskategorien hedder “Superior Sea” – og ikke “Sea View”.

Hvis du forventer et vægmaleri af hav, så skal du over på den side af bygningen, der vender direkte ud mod havet. For mig var det her dog helt fint, så det er blot en lille note til dig, som går meget op i din havudsigt.

Morgenmaden får drøje hug

Når klokken er 22:00 lukker både restauranten og baren. Sådan er reglerne her i oktober 2020. Det betyder, at du sidder ikke hænger i baren i flere timer i disse tider. Det ville ellers have været hyggeligt at sidde her og hygge sig med et par gode drinks efter maden.

Man er velkommen til at tage et par drinks med op på værelset. Det er bare ikke helt det samme som at sidde foran pejsen i en stor sofa nede i lounge området.

Resultatet er, at man faktisk går relativt tidligt i seng. Det havde jeg ikke lige tænkt over, men sådan må det naturligvis være. Det har dog en fordel, for man også vågner relativt tidligt næste morgen.

Morgenmaden bliver serveret indtil klokken 10.30. Så man kan faktisk nå en hurtig tur i spaen først, og så tage morgenmaden bagefter. Et skema på værelset fortæller, at lørdag morgen er en travl dag i spa-området, særligt mellem klokken 10 og 12.

Så en tur i spaen inden morgenmaden er faktisk en snedig måde at undgå de mest travle timer på. Både restauranten og spa’en.

Anyway. Morgenmaden på Kurhotel Skodsborg er en anden ting, som internettet giver hotellet får drøje hug for. Og så skal vi tilbage til Tripadvisor igen.

“Morgenmaden var rædsom – maden blev serveret på en tallerken hvor alt tydeligt havde stået et par timer. Grøntsagerne var tørre, osten ligeså,” skriver en gæst.

“Specielt oplevelsen omkring morgenmad var en kedelig oplevelse, og kan næsten sammenlignes med morgenmad på WakeUp eller lignende budget hotel,” istemmer en anden Tripadvisor bruger.

Måske gjorde disse dårlige anmeldelser, at mine forventninger var indstillet korrekt. Eller også kom jeg tilpas afslappet op til morgenmaden efter en tidlig tur i spaen. Jeg var i hvert fald godt tilfreds med dette morgenbord.

På min tallerken er der skinke, laks, yoghurt, frugt, grønt og lidt hummus. Dertil en lille skål med bacon og æg, samt en kurv med boller og kanelsnegle. Dertil kaffe/the og juice.

Personalet fortalte bagefter, at hvis man er utilfreds med udvalget på tallerkenen, så må man gerne spørge efter noget andet.

Afslappende og luksuriøst

Så det var et lækkert ophold på Kurhotel Skodsborg. Afslappende og luksuriøst – måske endda en smule over forventning.

Værelset var fint, spa-området er lækkert og servicen er glimrende. Det hele spillede. Og dermed er Skodsborg perfekt til en lille getaway i en tid, hvor grænserne til store dele af verden er lukket.

*Opdatering: Flere fordele i app’en

Siden dette besøg på Kurhotel Skodsborg har hotellet arbejdet videre med deres gæste app ”Aeroguest”, så den rummer flere fordele end de nævnte. En af de store ting er nye døre på alle værelser, så låsen nu har fået bluetooth.

Dermed kan værelsesdøren tale med direkte med din mobiltelefon. Det betyder, at du nu kan tjekke ind, låse døren op på værelset samt tjekke ud – helt uden at skulle have kontakt til hotelpersonalet eller stå i kø.

Skodsborg oplyser, at et af de næste initiativer med “Aeroguest” bliver loyalitetspoint, så hvert 10. ophold bliver gratis ved brug af appen.

Hotellet er også gået væk fra tallerkenservering om morgenen og tilbage til den normale morgenbuffet. Mange var utilfredse med tallerken serveringen, hvor de ikke kunne vælge selv. Det var et tiltag hotellet havde igangsat grundet Covid-19.

Under nedlukningen i foråret 2020 fik Kurhotel Skodsborg renoveret alle værelser. I forbindelse med nedlukning i vinteren 2021 har hotellet skiftet alle tæpper på gange og værelser samt de nye føromtalte døre.


Posted

in

, ,

by