Norwegian Boeing 737 (foto: Norwegian / Creative Commons navngivelse)

Norwegian: 94% færre passagerer i december

Norwegians trafiktal er kraftigt påvirkede af rejserestriktionerne i Europa. I december fløj 129.664 kunder med Norwegian, hvilket er 94 procent færre end samme måned året før.

Af Kenneth Karskov

Pandemien har fortsat en stærk negativ indvirkning på Norwegian drift. I december var både den totale kapacitet (ASK) og passagertrafikken (RPK) reduceret med hele 98 procent. Belægningsgraden var på 52,3 procent, hvilket er en reduktion på 31 procentpoint.

“Selvom efterspørgslen i december var lav, var bookingerne over jul og nytår positive, og vi har tilpasset vores produktion godt til den situation, vi står i. Nu gør vi alt, vi kan, for at Norwegian skal komme styrket og mere konkurrencedygtig ud af krisen med en ny finansiel struktur, en tilpasset flådestørrelse og et forbedret tilbud til vores kunder”, siger koncernchef i Norwegian, Jacob Schram.

Norwegian havde i gennemsnit ni fly i drift i december, hovedsageligt på indenrigsruter i Norge og mellem København og Aalborg. I alt gennemførte Norwegian 95,6 procent af de planlagte flyvninger i december og af disse var punktligheden på 88,5 procent.

“At vaccineringerne er i fuld sving, er gode nyheder både for luftfarten og for de rejselystne. I år ser vi frem til at fortsætte med at knytte folk sammen og give almindelige mennesker mulighed for at flyve i et marked med sund konkurrence. 2020 har været et hårdt år, men vi er fulde er gåpåmod, og vi giver os ikke”, udtaler Schram.

Norwegians historie begyndte for mere end 27 år siden. Norwegian blev grundlagt i 1993, men lavprisselskabet med Boeing 737-fly kom på vingerne i 2002.


Posted

in

by