Danish Air Transport - også kendt som DAT (foto: Thorbjørn Brunander Sund)

Flyv direkte fra Esbjerg til Europa

Mange af Esbjerg Lufthavns ruter er øjeblikket lukket pga. coronapandemien, men en del virksomheder har fortsat behov for at flyve ud i verden.

Derfor har Esbjerg Airport og DAT indgået et samarbejde, hvor lufthavnen koordinerer rejsen for virksomheden, og flyselskabet sørger for at flyve til den ønskede destination.

Nyt samarbejde med DAT

I løbet af de sidste par måneder, har en virksomhed fra Esbjerg området allerede fløjet flere charterflyvninger med DAT fra Esbjerg Airport til destinationer i Europa.

”Det var på baggrund af disse flyvninger, at ideen opstod med at etablere et nyt samarbejde med DAT om at udbyde charterflyvninger fra Esbjerg Airport”, fortæller Katrine V. Kristensen, Traffic Center Coordinator i Esbjerg Airport.

”Vi ved, at der er behov for at flyve til Stavanger og Aberdeen, og så har vi en forventning om at Humberside også kunne være en destination. Indenfor den nærmeste fremtid, vil der blive udbudt ugentlige flyvninger til disse destinationer,” siger hun.

Pris som rutefly

”DAT har fløjet adhoc charterflyvning i over 30 år og betjent Esbjerg Airport med ruteflyvning siden 1996, og dermed stor erfaring på området,” forklarer Jesper Rungholm, direktør i flyselskabet DAT.

I oplægget med Esbjerg Airport kan virksomheder f.eks. tilkøbe halvdelen af sæderne ombord på flyet. De resterende sæder vil blive udbudt, så andre virksomheder kan købe det antal sæder, der er behov for.

”De fleste tænker, at sådan et setup virker meget dyrt, men prisen på en billet vil umiddelbart være den samme, som det koster med et almindeligt rutefly,” lover Katrine V. Kristensen fra Esbjerg Lufthavn.


Posted

in

by