Du kan reservere en hel række på flyet, hvis du rejser med Emirates (foto: Emirates /PR)

Emirates på 90% denne sommer

Emirates flyver til 124 destinationer fra juli – tæt på 90% af rutenettet fra før COVID-19 er dermed tilbage i drift.  

Af Kenneth Karskov

Emirates melder om stærk efterspørgsel på særligt fritidsrejser hen over sommeren. Tilsyneladende har rejsende i Danmark og resten af verden fået mod på at opleve livet under fremmede himmelstrøg igen.

I takt med at rejserestriktioner over hele verden hæves, så begynder folk at finde deres kufferter og pas frem igen. Derfor øger Emirates nu sit rutenet og antallet af afgange på populære destinationer for at matche den øgede rejselyst.

De seneste måneder har Emirates gradvist genopbygget sit rutenet. I dag betjener Emirates 115 destinationer over hele verden. I slutningen af juli vil flyselskabet have genetableret tæt på 90% af det netværk, selskabet servicerede før COVID-19.

Flere A380 i luften

Emirates har verdens største flåde af Airbus A380 dobbeltdækkerfly. Det er en flytype som mange selskaber har brugt koronaen til at parkere – nogle endda for tid og evighed. Således har pandemien stort set kun budt på dårlige nyheder for verdens største flytype.

Selvom passagererne elsker Airbus A380 flyet, så er flyselskaberne anderledes lunkne overfor den store maskine. Særligt i en tid, hvor mange afgange er tyndt besat, fordi folk stadig ikke rejser så meget som før. Så det kan godt være, at flyselskaberne langsomt kæmper sig tilbage med antallet af destinationer, men der et stadig med færre rejsende end før.

Kun få afgange er fyldte til sidste plads, og det gør det svært med de store fly. Som tilmed er brændstofkrævende med sine fire motorer. Men Emirates vælger at øge sit A380-netværk i forbindelse med sommertrafikken og indsætte selskabets ‘flagskib’ på ruter til 15 byer med 129 ugentlige afgange.

I løbet af sommeren planlægger Emirates at aktivere over 30 af sine A380’ere for at supplere de 151 Boeing 777’ere, der allerede betjener selskabets rutenet.
 
A380-oplevelsen har været et stærkt salgsargument for Emirates. Mange rejsende lægger ifølge selskabet vægt på at flyrejsen foregår med verdens største passagerfly. A380’eren er blevet Emirates’ signaturprodukt med masser af plads samt en ro og uovertruffen komfort.

Emirates genindsætter A380’eren til følgende byer i sommerperioden: Kairo, Jeddah, Amman, Guangzhou, London Heathrow, Manchester, Frankfurt, Wien, Paris, München, Moskva, New York JFK, Los Angeles, Washington D.C. og Toronto.


Posted

in

by

Tags: