Norwegian fly klar til afgang i Københavns Lufthavn (foto: Norwegian)

Norwegian med 33 fly: Sommer gav fordobling

Norwegians trafiktal for juli viser en markant stigning i antallet af passagerer. Efterspørgslen drives af lettelser i rejserestriktioner og karantæneregler samt af vaccinationer.

Af Kenneth Karskov

I juli måned havde Norwegian 33 fly i drift. Det er mere end en fordobling i forhold til måneden før, og dermed har sommerferien været god for det norske lavprisselskab.

Helt præcist fløj 695.830 passagerer med Norwegian i juli måned. Det lyder måske ikke af alverden for et flyselskab, som for bare få år siden fløj rundt med millioner af gæster hver måned, men det er næsten dobbelt så mange som i samme måned i skrækåret 2020.

“I juli modtog vi det højeste antal billetbookinger, siden samfundet lukkede ned i marts sidste еr. Kunderne er klar over, at rejseoplevelsen kan blive noget anderledes, og de er godt forberedt pе regler og krav ved bеde ind- og udrejse,” siger koncernchef i Norwegian, Geir Karlsen.

Bookingtallene går op

Og så til de lidt mere tørre tal: Sammenlignet med juli 2020 er den totale kapacitet (ASK) steget med 104 procent og passagertrafikken (RPK) er steget med 124 procent. Belægningsgraden lå i juli på 74,4 procent, hvilket er en stigning pе 7 procentpoint sammenlignet med sidste år.

Særligt rejser i det nordlige Norge er steget, og Norwegian har øget sin kapacitet for at møde efterspørgslen dér.

Ruteudbuddet for efterårs- og vintersæsonen vil også blive øget yderligere for at imødekomme forventet efterspørgsel.

“Vi er glade for at bookingtallene går op igen, og det er godt at se, at mange kollegaer, der har været hjemsendte, er tilbage på arbejde. Selvom pandemien langt fra er slut, mærker vi en optimisme, der føles godt efter lang tid med usikkerhed,” siger Norwegian direktøren.

Norwegian havde 33 fly i drift i juli. I alt gennemførte Norwegian 99,8 procent af de planlagte flyvninger i juli, og af disse var punktligheden på 88,3 procent.


Posted

in

by