Wow! Se Emirates A380 bygget i Lego

Se 40.000 Legoklodser blive forvandlet til et mesterværk i form af en imponerende nøjagtig model af Emirates A380.

Af Kenneth Karskov

Airbus A380 er verdens største passagerfly, og selv om Airbus fabrikkerne snart leverer det sidste eksemplar af Airbus A380 – og derefter lukker produktionen af det imponerende dobbeltdækkerfly – så er det stadig en maskine som kan imponere. Også når den bliver bygget i Lego.

Emirates har 120 eksemplarer af Airbus A380 flyet. Det Dubai baserede flyselskab og er med afstand den største operatør af flytypen. Hos Emirates er flyet typisk indrettet i tre klasser med Economy Class i underetagen og Business Class og First Class på første sal. 

På førstesalen er også indrettet en bar, hvor man kan stå og få sig en drink på flyveturen. Og det er ikke det hele, for allerforrest er der en brusekabine til First Class passagererne, så de kan tage sig et bad inden landing. Det er på den måde et overdådigt fly.

40.000 Lego klodser

Nu har 18-årige Jack Carleson bygget en Lego-kopi af det kæmpemæssige fly. Og hvis du nogensinde selv har siddet og leget med Lego, så er det umuligt ikke at blive imponeret over det som, du vil se i videoen herunder. 

Med 40.000 Lego klodser har han skabt en ganske  præcis model af flyet. Når han løfter taget af og man kigger ind i kabinen, så kan man se, at Lego-modellen er præcis som Emirates har konfigureret A380 flyet. Udenpå er selskabets logo, indeni er de forskellige typer sæder og sågar baren. Selv nakkestøtterne synes at have den rette farve. Det er ganske enkelt imponerende. 

Hvis du kigger rigtigt godt efter vil du bemærke, at konfigurationen på Economy Class passer. At der er lavet flat beds til Lego figurerne, som sidder på Business Class. Og de heldige Lego-mænd og -kvinder på First Class har egne suiter. Wow!

Har bygget flere Lego-fly

Airbus A380 er ikke det eneste fly, som Jack Carleson har bygget. På hans Flickr side BigPlanes kan man også se LEGO modeller af Air Force One, British Airways Concorde samt en Norwegian Boeing 787 Dreamliner. Det er tydeligt, at der er lagt mange timers arbejde i disse modeller.

Men inden du får blod på tanden og selv vil bygge din egen Lego-flyver, så bemærk at det tog Jack Carleson 10 måneder at bygge A380 modellen. Så du skal ikke kun have fat i 40.000 klodser til modellen, du skal også have rigeligt med tid.


Posted

in

,

by

Tags: