Singapore Airlines Airbus A350 (foto: Singapore Airlines)

Fem “karantæne-fri” fly til Singapore hver uge

Singapore Airlines skruer op for antallet af flyafgange mellem København og Singapore. Det skal ses som endnu et tegn på, at flybranchen er på vej tilbage. Dermed er der flere muligheder for at rejse karantæne-frit til Asien.

Af Kenneth Karskov

Fra den 3. februar 2022 får Singapore Airlines fem ugentlige afgange direkte til Sydøstasiens gateway, Singapore. Dermed skruer flyselskabet op for flyvningerne mellem Danmark og den asiatiske ø-stat, som er åben for danske turister på særlige “Vaccinated Travel Lane (VTL)”-afgange.

Danskere kom i oktober med på listen over nationaliteter, som kan rejse karantænefrit ind i Singapore. Det er dog under forudsætning af, at man rejser ind på en af “Vaccinated Travel Lane (VTL)”-afgangene og følger de lokale myndigheders anvisninger.

Øget rejselyst til Singapore

”Det er en utrolig glædelig nyhed, at vi igen udvider afgangene fra København. Siden lanceringen af VTL-flyvningerne fra København til Singapore har vi set en øget lyst hos de rejsende i regionen til at rejse til Singapore og videre ud,” udtaler Muhammad Raimi, den nyudpegede General Manager for Singapore Airlines Nordics.

“VTL-ordningen har været med til at sikre en forsvarlig og gradvis genåbning af Singapore, samtidig med at rejsende kan færdes sikkert og uden behov for karantæne. De danske passagerer, uanset om de er forretnings- eller fritidsrejsende, har taget godt imod de muligheder, VTL giver, og derfor vil alle vores fem ugentlige afgange være VTL-flyvninger”, siger han.

Danskere rejser karantænefrit

Selvom danskere kan rejse karantænefrit ind i Singapore, er det ikke ensbetydende med at det er ukompliceret at komme afsted. Du kan ikke bare købe en flybillet og springe på flyet i morgen. Der skal stadig laves et stykke forarbejde.

Indrejse i Singapore forudsætter således både corona-vaccination samt coronatest. Du kan se alle detaljerne på den officielle side fra Singapores myndigheder. Her skal du indtaste, hvilket land du rejser fra samt hvilken vaccine du har fået. Derefter kan du se de nøjagtige betingelser for din rejse til Singapore.

Hvis du – som i ovenstående tilfælde – rejser fra Danmark, er dobbeltvaccineret med Pfizer/Biontech og skal på ferie, så får du følgende resultat frem på skærmen: Du kan du rejse ind i Singapore på en VTL-afgang uden at skulle i karantæne. Det samme gælder medrejsende uvaccinerede børn under 12 år.

Forvent at du skal udfylde din ansøgning en uges tid eller mere i forvejen. Du kan finde Singapores officielle hjemmeside til VTL-ansøgningen og med al opdateret information her: safetravel.ica.gov.sg

Disse afgange kan du bruge til Singapore

For en god ordens skyld skal det nævnes, at flere flyselskaber har VTL-afgange til Singapore, men fra Danmark er det kun Singapore Airlines, der har en direkte rute mellem København og Singapore. Derfor er Singapore Airlines det eneste flyselskab, som tilbyder direkte VTL-flyvninger fra Danmark til Singapore.

Singapore Airlines SQ353 med afgang mandage og torsdage fra København har siden 1. november 2021 til Singapore været VTL-afgange. SQ351 bliver til VTL-afgange pr. 19. januar 2022. Således vil alle ugentlige afgange fra København til Singapore fra 19. januar 2022 være VTL afgange.

Billede: Singapore Airlines kabinepersonale i den letgenkendelige blå sarong, kaldet en “kebaya” (foto: Singapore Airlines)


Posted

in

by