Hotel Villa Copenhagen

Anmeldelse: Så lækker er Villa Copenhagen

Villa Copenhagen er Københavns nye femstjernede luksushotel. Og du har sikkert set billeder af den udendørs pool, som er blevet flittigt delt på de sociale medier. Det ser lækket ud, men kan Villa leve op til hypen?

Af Kenneth Karskov

Københavns nye femstjernede hotel hedder Villa Copenhagen. Hotellet ligger i den gamle Centralpostbygning i Tietgensgade i København, lige ved Hovedbanen og skråt overfor Tivoli.

Så taler vi beliggenhed i København, så går det under betegnelsen centralt. Og det er endda nok en underdrivelse. Det er nemt at komme til og perfekt at udforske København fra.

Historisk bygning fra 1912

Det er noget fantastisk over disse gamle københavner-bygninger, som får nyt liv. Villa Copenhagen åbnede 1. juli 2020,, men selve bygningen er fra 1912. Den er tegnet af samme mand, som også lavede Hovedbanegården, så området hænger smukt sammen.

Billede: Detaljer fra bygningens tid som hovedsæde for postvæsenet. Over døren står der “Generaldirektoratet” (foto: Villa Copenhagen)

Bygningen står flot. Der er postet MANGE millioner kroner ind i renoveringen af den – og det ses! Centralpostbygningen har har hængt med skuffen i mange år, men det er slut nu. Bygningen har stået dér på hjørnet ved Hovedbanen og set trist ud, så det er dejligt, at der er kommet nyt liv til den.

Det er prisværdigt, at der findes folk, som vil ofre så mange penge på en gammel bygning i København. Selvsagt med en bagtanke om at tjene penge, men det er lige før jeg tror det havde været nemmere at bygge et nyt tårn i stål og glas fremfor at restaurere dette gamle hus.

Og dét bør vi alle lige løfte på hatten over. For det er et stort arbejde, som er lagt i at få denne klassiske bygning til at shine.

Billede: Den gamle trappe fra Centralpostbygningen er bevaret (foto: Villa Copenhagen)

Blogger-hotellet

“Det er sådan et rigtigt bloggerhotel,” udbrød en af mine bekendte, da jeg fortalte om vores forestående ophold på Villa Copenhagen. Det er en interessant første indskydelse.

Villa Copenhagen har optrådt flittigt på blogs og sociale medier. Tilsyneladende har hotellet haft den store rive ude efter influencere, og de har kvitteret med masser af omtale (bare for en god ordens skyld: Jeg har selv betalt).

Hotellets pool har i en helt særlig grad været vist frem. Det forstår man også godt, for det er en af Villa Copenhagens stærkeste kort.

Billede: Den store, flotte lobby på Villa Copenhagen sætter tonen for hele opholdet (foto: Villa Copenhagen)

Er Villas pool varm nok til dansk vinter?

Byhoteller med pool er noget helt særligt. Ofte er den slags steder en mangelvare i storbyer som London, Paris, New York og København. Der er kun få af de gamle bygninger som er velegnet til en swimming pool.

En 25 meter lang udendørs pool er endnu mere usædvanligt. Hvis byhoteller endelig har pool, så er den ofte gemt væk i kælderen. På Villa Copenhagen ligger poolen på taget.

Det er jo perfekt om sommeren, hvor solen skinner og livet er godt. Men Danmark har mange mørke efterårs- og vinterdage, hvor det er koldt. Og nok er Villa Copenhagens pool opvarmet, men er den varm nok året rundt?

Også på en kold vinterdag…? Det skal vi finde ud af.

Billede: Sådan her ser Villa Copenhagens pool ud på en sommerdag i København med Tivoli i baggrunden… (foto: Villa Copenhagen)

Poolvandet er altid 28-30 grader

Man frygter jo lidt sådan en fesen omgang, hvor vandet er 20 grader – og dermed i teorien varmet op – men stadig ALT for koldt til at have det rart i. Det ville være typisk dansk. Og det har jeg oplevet på et dansk overnatningssted, som ikke skal nævnes ved navn i den her sammenhæng.

Poolen på Villa Copenhagen skal dog vise sig at være helt perfekt. Den er opvarmet til 29 grader. Og med frost i luften, så er det decideret magisk at stå på taget af den historiske bygning i badebukser og så glide ned i det varme vand. Ahhh!

Så ligger man her og kan høre Rådhusklokkerne i det fjerne. Kroppen er helt perfekt tempereret og man slapper virkelig af. Den iskolde luft får til gengæld næsen og hovedet til at blive kølig efter nogen tid, og så må man lige have hele kroppen under. Så kan man blive i poolen lidt længere. Det er virkelig skønt.

Bilede: Og sådan her ser poolen ud på en råkold januardag (foto: Kenneth Karskov)

Villa Copenhagens fine værelser

Nok om poolen og de andre faciliteter, fordi vi skal videre til det vigtigste: Værelserne. Villa Copenhagen har 390 værelser, som er indrettet i moderne skandinavisk stil.

Interiøret er lyst, indbydende og lækkert. Du har lyst til at være her, og du sover skønt i sengen.

Jeg har booket et familierum til to voksne og to børn. Jeg kan rigtigt godt lide denne kategori af værelser, for de er perfekte til familien med et eller to børn.

Her må der være to børn op til 12 år. Løsningen er lavet med en sofa i hjørnet, der kan redes op. Den kan ses på billedet herover som sofa og herunder som seng.

Billede: Familieværelse med opredning til børnene på sofaen (foto: Kenneth Karskov)
Billede: Familieværelset når sovesofaen er foldet ud og redt op (foto: Villa Copenhagen)

Det kan ellers være svært at finde hotelværelser til en familie på fire. De fleste hoteller vi maksimalt have to voksne og ét barn på værelset. Indtil børnene er tilpas store, så er to værelser heller ikke den ideelle løsning, for det er ikke alle børn, som vil sove alene i deres eget værelse.

Så det er en rigtig fin løsning med familieværelserne. Faktisk tilbyde Villa Copenhagen også “connecting rooms”, men dem kan du ikke booke på hjemmesiden. Så får du to værelser med en dør imellem, og det er perfekt til lidt større børn og teenagere. Du skal ringe eller skrive til Villa Copenhagen for at få connecting rooms.

Slap heeeeelt af

Billede: Det er skønt at ligge i det store badekar på Deluxe værelset (foto: Villa Copenhagen)

Det er faktisk den løsning jeg ender op med. Hotellet tilbyder nemlig en opgradering fra det familieværelse, som jeg har bestilt. Så er børnenes værelse et Standard King og forældrenes værelse et Deluxe.

Forskellen er størrelsen på rummet samt badeværelset. Deluxe værelset har mere plads og er udstyret med et stort badekar. Og det er skønt at ligge der og få rosinfingre, mens man slapper heeeeeeeelt af.

Eventuelt med en kold øl fra minibaren i hånden. Det gjorde jeg. Og det er faktisk endnu en ting, som er værd at fremhæve, for Villa Copenhagen har smidt Mikkeller øl i minibaren. Det kan jeg godt lide.

Billede: Deluxe værelse på Villa Copenhagen (foto: Villa Copenhagen)

Merværdi

Drikkevarer fra minibaren er nemlig altid knækdyre, og jeg bliver ikke fornøjet af at betale 55 kroner for en helt almindelig Carlsberg Pilsner på andre hoteller. Jeg kan købe 30 af dem i en kasse i supermarkedet for 100 kroner. Så virker det sindsygt at give 55 kroner for den.

Så vil jeg hellere betale 75 kroner for en Mikkeller øl. Det er i forvejen dyre øl, og det er jo fair nok, at de koster lidt ekstra at have stående på køl på værelset. Så selvom jeg betaler mere, så sidder jeg tilbage med følelsen af at have fået en større værdi.

God information

Villa Copenhagen har både cocktailbar, brasserie, poolbar, bageri og fitness med sauna. Jeg besøger dog stedet under lock-down, så alt er lukket. Poolen og receptionen er åben – resten er lukket ned.

Den slags kunne man blive fælt skuffet over, hvis man ikke var ordentligt informeret på forhånd. Villa Copenhagen skal dog have ros for være tydelige omkring udfordringerne. Flere dage før opholdet kommer der en mail, hvor de skriver, at morgenmaden er take-away bokse, og når både restauranter og room service er lukket anbefaler de mad fra Wolt eller Justeat.

Billede: Morgenmaden er take-away boks som man henter I receptionen. Men indholdet er lækkert og kaffen er lavete helt frisk af en barista (foto: Kenneth Karskov)

Det handler i høj grad om at styre forventninger i sådan en situation. Jeg havde måske håbet, at de havde holdt liv i room service, for det er der andre københavnske hoteller som har, men jeg lever fint med en poké bowl fra OliOli leveret af JustEat, som jeg henter nede i lobbyen.

I det hele taget er det et positivt indtryk, jeg sidder tilbage med efter at have besøgt Villa Copenhagen. Her er tænkt over tingene. Lagt masser af kræfter i bygninger. Det vrimler med lækre detaljer. Og prikken over i’et er poolen, som er helt fantastisk.

Opholdet på Villa Copenhagen var i januar 2021 under nedlukningen


Posted

in

,

by

Tags: