Ny direkte rute med SAS til Toronto

SAS åbner ny rute til Toronto i Canada. Der kommer afgange fra både København og Stockholm til Toronto fra juni 2022.

Af Kenneth Karskov

SAS tilføjer en ny destination til rutenetværket, når det skandinaviske flyselskab åbner sin syvende rute til Nordamerika til sommer. Denne gang er det Toronto, som får glæde af en direkte rute med SAS. Og afgangstiderne bliver gode, lover flyselskabet.

”Flyene afgår fra Skandinavien ved middagstid og fra Toronto om eftermiddagen, hvilket muliggør gode forbindelser til andre destinationer, i begge ender,” siger Karl Sandlund, EVP, Commercial, SAS.

Nyt fly giver nye muligheder

Planen er, at flyve tre gange om ugen fra København og fire gange om ugen fra Stockholm. Dermed vil SAS give passagererne direkte forbindelser fra både Danmark og Sverige til Nordamerikas 4. største by.

Det er det nye langtrækkende Airbus A321LR-fly, som giver SAS muligheden for at åbne ruten til Canada. Det lille, langtrækkende fly har 157 sæder, og det er nemmere at fylde end de store A330 og A350 fly med mange hundrede pladser.

Dermed kan SAS åbne nye ruter, som hidtil ikke har været mulige at få økonomi i. Ombord vil oplevelsen i store træk være ligesom på de store fly.

157 passagerer ombord

Forplejningen vil være den samme, mens komforten er lidt dårligere på små fly. Der er ganske enkelt mindre plads i kabinen på A321LR flyet kontra de store maskiner.

Til gengæld så har et helt nyt fly nogle andre fordele, bl.a. lynhurtig WIFI, strøm til computeren, skærme i alle sæder og reduceret støjnvieau. Og ligesom på de store fly, så kan SAS Business stolen også her foldes ud til en helt flad seng.

Toronto-flyvningerne vil have plads til 22 SAS Business passagerer, 12 SAS Plus (Premium Economy) rejsende samt 123 mennesker i SAS Go (Economy Class).

I konkurrence med Air Canada

I den kommende sommersæson vil SAS flyve til i alt syv destinationer i USA og Canada: Boston, Chicago, Los Angeles, New York, San Francisco, Washington DC og Toronto.

SAS bliver ikke ene om at flyve mellem København og Toronto. Planen er, at Air Canada vil tilbage til København i løbet af forsommeren og flyve på selvsamme rute. Det canadiske flyselskab vil betjene den over otte timer lange flyvning med en Airbus A330 i løbet af sommeren.

At der nu vil være to selskaber til at flyve på samme sæt af destinationer vil betyde øget konkurrence. Den gode nyhed for de rejsende er i den forbindelse, at dette kan betyde, at der vil komme ekstra gode tilbud på markedet.

SAS er Skandinaviens største flyselskab (foto: SAS)
SAS er Skandinaviens største flyselskab (foto: SAS)

Posted

in

by