Hotel: Ibis er en seng at sove i. Hverken mere eller mindre.

En seng, et bad og et sted at oplade. Alt dette kan Ibis-kædens hoteller klare til en skarp pris, og på hovedbanegården i Düsseldorf serverer de sågar god morgenmad.

Af Kenneth Karskov

Jeg skal bruge et sted at sove, tage et bad og oplade min telefon. Sådan helt kort fortalt – og så må det gerne ligge i nærheden af banegården i Düsseldorf.

Det er mine krav. Til det formål finder jeg præcis hvad jeg søger på lavprishotellet Ibis Dusseldorf Hauptbahnhof. Til en pris af 500 danske kroner inklusive god morgenmad er det tilmed et fund til prisen.

Billede: Receptionen på lavprishotellet Ibis på Düsseldorfs hovedbanegård (foto: Kenneth Karskov)

Beliggenhed

Når de angiver hotellets placering til at være ‘ved hovedbanegården’, så lyver de ikke. For hotellet ligger ikke blot ved hovedbanegården i Düsseldorf, men faktisk i selve banegårdsbygningen. Fra hotellet fører en dør direkte ind til den travle og pulserende afgangshal fuld af passagerer.

Når jeg skal bruge et hotel på banegården er det fordi, at jeg ankommer med tog fra Dusseldorf lufthavn, skal videre med toget samme eftermiddag, kommer retur med toget om aftenen, og skal tilbage med toget til lufthavnen dagen efter.

Billede: Indgang fra gaden til Ibis hotellet i Düsseldorf. Der er også en indgang direkte ind til banegården (foto: Kenneth Karskov)

Grunden til at jeg nævner det med toget er, at det kun giver mening at indkvartere sig her, hvis du skal bruge banegården. I de tilfælde giver det fin mening at smide sine ting her, men ellers er er området omkring Düsseldorf Hauptbahnhof dødsygt. Det er tæt på ucharmerende.

Det er Düsseldorfs gamle bydel, du gerne vil hænge ud i med barer, restauranter og leben, hvis du kan vælge frit.

Du bor kun på togstationen, hvis du af den ene eller anden grund skal bruge toget til noget. Er det tilfældet, så er beliggenheden for Ibis Dusseldorf Hauptbahnhof til gengæld 10/10.

Første indtryk

Det her er et lavprishotel, så alt er lagt an på, at oplevelsen skal være både nem, effektiv og billig – fremfor overdådig, smuk og charmerende. Så du træder ind i lobbyen, får dit værelseskort, tager elevatoren op til din etage og så ser der sådan her ud…

Billede: Endeløse lange og kedelige værelsesgange på Ibis-hotellet i Düsseldorf (foto: Kenneth Karskov)

Du træder ud i i lange, kønsløse gange med mønstret grønt gulvtæppe, savsmuldstapet på væggene og fesengrønne værelsesdøre.

Wifi er gratis på hotellet, og nettet er både stabilt og nogenlunde hurtigt. Ibis har alt hvad du skal bruge for en overnatning eller to, men jeg vil nødigt nødigt bo her i en uge. Det er stedet alt for kedeligt til, men når det bare drejer sig om et kort ophold er alting fint. Ibis er sjæleløst, men funktionelt.

Værelset

Værelserne fortsætter, hvor førstehåndsindtrykket fra de lange gange slap. Værelserne er på 15 kvadratmeter, og dekoreret med mere hvidmalet savsmuldstapet. Indretningen er kedelig, og det er bemærkelsesværdigt at her intet er på væggene.

Billede: Sådan her ser værelset ud. Det er rent, funktionelt og uden noget pynt (foto: Kenneth Karskov)

Her hænger et fjernsyn, jovist, men billeder eller kunst kommer du til at kigge langt efter. Det er hvide flader uden pynt.

Sengen er OK, omend lidt til den hårde side. Badeværelset fungerer fint, hvilket vil sige, at vandet ikke løber ud på gulvet, toilettet skyller fint ud og håndklæderne er rene. Der er intet at klage over.

Morgenmaden

På tyske hoteller kan du altid regne med at få serveret en god omgang morgenmad, og det gælder også Ibis Dusseldorf Hauptbahnhof.

Det imponerer mig altid, hvordan selv billige tyske hoteller kan smide en solid morgenbuffet op. Der er mange andre lande, hvor hotellerne kæmper med at servere noget ordentligt på selv de dyre hoteller (ja, jeg kigger f.eks. på jer, USA). 

Billede: Morgenmadsrestauranten på Ibis hotellet i Düsseldorf (foto: Kenneth Karskov)
Billede: Morgenmadsbuffetten på Ibis-hotellet er et godt sted at starte dagen (foto: Kenneth Karskov)

På hovedbanen i Düsseldorf har de smidt en buffet op med rundstykker, croissanter, rugbrød, yoghurt, morgenmadsprodukter, ost, pålæg, æg og bacon, juice, kaffe, frugt etc.

Det er et fint udvalg, som gør det nemt at får en god start på dagen. Faktisk ret imponernede taget i betragtning af, at morgenmaden kun koster mig 37 kroner ekstra.

Billede: Tyske hoteller – uanset prisklasse – serverer altid en solid morgenmad (foto: Kenneth Karskov)

Prisen

Prisen er lav for en overnatning på Ibis Dusseldorf Hauptbahnhof. Jeg betaler 66,60 EUR inklusive morgenmad i september 2022, hvilket svarer til 506,10 danske kroner. Den pris inkluderer et tilvalg af morgenmad på 37 kroner.

Både overnatningsprisen og morgenmadsprisen er et decideret fund. Jeg bookede på hotels.com til samme rate som du kan se herunder, og reservationen var tilmed fuldt ud refunderbar indtil dagen før ankomst.


Posted

in

,

by