Air Greenland har bestilt en splinterny Airbus A330-800neo

Ny rute: Billund til Grønland

Air Greenland åbner en rute fra Grønland til Billund Lufthavn. Første flyvning bliver i marts 2023.

Af Kenneth Karskov

Næste forår åbner Air Greenland en rute mellem Kangerlussuaq Airport og Billund Lufthavn. Dermed bliver det muligt at flyve direkte fra Billund til Grønland. Første flyvning har afgang d. 29. marts 2023.

“Det er en fantastisk nyhed, at Air Greenland har valgt at åbne en rute til Billund Lufthavn,” siger Jan Hessellund, administrerende direktør i Billund Lufthavn.

“Der bor mange herboende grønlændere i vores optageområde, men her er ligeledes mange, der har andre relationer dertil – eller blot ønsker at besøge og opleve den smukke natur,” forklarer han.

Kort rejsetid til Grønland

Billund Lufthavn har lavet undersøgelse, der viser at tæt på 15 procent af alle personer i Billund Lufthavns optageområde har en relation til Grønland i form af venner eller familie på Grønland.

Det bliver flyselskabet Jettime, der i praksis skal står for flyvningerne mellem Billund og Grønland. Flytypen bliver Boeing 737-800, som har plads til 189 passagerer.

“Med etableringen af ruten vil den samlede rejsetid blive forkortet, og mange af kunderne kan undgå at overnatte i forbindelse med rejsen fra og til Grønland”, siger Air Greenlands kommercielle direktør, Henrik Søe.

Billede: Air Greenland åbner direkte rute fra Billund til Grønland i 2023 (foto: Air Greenland)

Posted

in

by